Canva1 2021 09 22t105252.800

Dit wil je: recept voor Oreo-bananenbrood van Laura’s Bakery

Met 3 rollen Oreo’s in mijn baklade was het de hoogste tijd om er verschillende recepten mee te gaan maken. De keuze voor dit recept was niet moeilijk, want op mijn aanrecht lag ook al een tros rijpe bananen te wachten om te veranderen in een overheerlijk bananenbrood.

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 40-45  minuten

Ingrediënten

• 3 bananen (300-350 g)
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 100 g amandelmeel
• 150 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• snuf zout
• 100 g Oreo’s, in stukjes.

Extra nodig:
• cakeblik 25 cm
• bakpapier
• extra Oreo’s

Aan de slag

1. Prak of maal de bananen fijn. Klop de eieren en het vanille-extract erdoorheen. Voeg amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe en spatel door tot ze zijn opgenomen. Als laatste spatel je de stukjes Oreo erdoor.
2. Bekleed je bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Verdeel extra stukjes Oreo over het beslag. Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180ºC gaar en goudbruin.

Tip: verpak de plakjes per stuk, dan heb je altijd een tussendoortje voorhanden.

Bewaren: buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Lees ook: recept voor appelmoesmuffins van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.