Canva1 20

Recept voor no-bake aardbeien-cheesecake bites van Laura’s Bakery

In de zomermaanden blijven no-bake-recepten toch het fijnst. De oven kan uit blijven en je kunt je bezoek verrassen deze zalige aardbeien-cheesecake bites. Win-win!

Voor 16 bites
Bereidingstijd: 45 minuten
Bak- en koeltijd: 3 uur

Ingrediënten:

• 150 g biscuitjes
• 80 g ongezouten roomboter
• 400 g roomkaas
• 1 tl vanille-extract
• sap van ½ citroen
• 250 g slagroom
• 5 gelatineblaadjes
• 100 g fijne kristalsuiker
• 250 g schoongemaakte aardbeien, plus 8 ter decoratie.

Extra nodig: bakvorm 20x20cm, ingevet en met bakpapier bekleed

Aan de slag

1. Maal de biscuitjes fijn, smelt de boter en voeg de kruimels hieraan toe. Meng goed en stort in de bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.
2. Mix de roomkaas, vanille-extract en citroensap in een kom en voeg er 125 ml slagroom in een dunne straal aan toe, terwijl je twee minuten blijft mixen. Zet opzij.
3. Week de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water.
4. Maal 250 gram aardbeien fijn in een blender en verwarm in een steelpan met de suiker tot die is opgelost. Laat een paar minuten pruttelen. Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het aardbeienmengsel in de pan.
5. Mix het aardbeien-gelatinemengsel in een dunne straal door het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen, maar houd 4 eetlepels van het aardbeienmengsel achter.
6. Stort de aarbeien-roomvulling op de koekbodem en strijk glad. Verdeel het laatste restje aardbeienmengsel erover en swirl er met een satéprikker doorheen. Laat opstijven in de koelkast.
7. Voor het serveren snijd je de cheesecake in 16 stukken. Klop de overige slagroom op (eventueel met wat vanillesuiker) en spuit een toef op elk stukje. Garneer met een halve aardbei.

Tip: om de koekjesbodem glad te strijken, kun je de bolle kant van een lepel gebruiken.

Bewaren: in de koelkast blijven de aardbeien-cheesecake bites 3 tot 4 dagen goed.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.