nacho's

Dit charcuteriebord met nacho’s is de perfecte borrelplank

Op de Internationale Dag van de Nacho is het natuurlijk niet meer dan logisch dat er nacho’s geserveerd worden tijdens de borrel. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit charcuteriebord?

Charcuteriebord met nacho’s

Heb je wel zin in een luxe variant op je favoriete nacho’s? Daar weet de TikTokker in onderstaande video wel raad mee. Zij maakt een luxe borrelplank met alle ingrediënten die je waarschijnlijk toch al gebruikt voor een nachoschotel. Het enige verschil is dat ze iets meer tijd besteedt aan de opmaak van de borrelplank. Hieronder zie je hoe zij te werk gaat.

@shineeedee Nacho Charcuterie Board❤️‍🔥 TheChipThatCanHandleAnyDip #FoodiePH #ViralFoodTrend #MakeSomeNoise #OldElPasoPH ♬ BIZCOCHITO – ROSALÍA

Serveertips

Nog even de uitgeschreven versie: kies een plank uit aan de hand van het aantal gasten die je gaat serveren. Hoe meer mensen komen smikkelen van de borrelplank, hoe groter de plank hoort te zijn. Vervolgens pak je één zak tortillachips naar keuze voor ongeveer twee tot drie personen en garneer je de chips in het midden op de plank. Dit hoeft niet heel netjes te zijn. Bewaar de chips die niet op de plank past voor later.

Zet er drie leuke schaaltjes bij: één voor de salsasaus, één voor (vegetarisch) gehakt en één voor jalepeño’s. Maak af met plakjes avocado, stukjes kaas, stukjes paprika, gesneden tomaat en partjes limoen en/of citroen. Garneer de chips met gesmolten kaas, et voilà: je borrelplank met nacho’s is klaar.

De toppings kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je de nacho’s serveren met guacamole, zure room of crème fraîche, bosuitjes of rode ui en mais.

Meer lekkere recepten:

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images