makkelijke pastasaus

Voor deze heerlijke pastasaus heb je maar twee ingrediënten nodig

Wil je een snelle maaltijd op tafel zetten? Maak dan eens deze lekkere saus bij de pasta. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig.

Makkelijke pastasaus

Je hebt geen potjes of zakjes meer nodig als je de volgende twee ingrediënten in huis hebt. Wist je dat je met zongedroogde tomaten en roomkaas zelf een heerlijke pastasaus in elkaar draait? Terwijl je in de ene pan alvast de pasta kookt en in een andere pan je groenten en eventueel vlees bakt, maak je vervolgens de pastasaus.

Zo ga je te werk

Pureer ongeveer 80 gram zongedroogde tomaten en 120 gram roomkaas (hoe vetter, hoe beter, maar daarmee ook minder goed voor de lijn) tot een gladde substantie. Voeg toe aan de pan met groenten/vlees, voeg er een klein kopje kookwater van de pasta aan toe, en roer door. Breng op smaak met peper, zout en kruiden naar keuze. Basilicum is hier bijvoorbeeld lekker bij. Voeg op het einde de pasta toe aan de saus en wat Parmezaanse kaas, et voilà. Binnen een kwartier heb je iets lekker gekookt.

Meer lekkere recepten:

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Freundin
Foto: Getty Images