Canva1 2021 11 03t151534.374

Recept voor speculaas shortbread swirl koekjes van Laura’s Bakery

Bros shortbread gaat eigenlijk nooit vervelen. Toch leek het me leuk om eens te variëren met de smaak, dus rolde ik het vanille basisdeeg op samen met een speculaas shortbread-deeg. Met als resultaat deze herfstige koekjes, die een heerlijke geur in je keuken verspreiden.

Voor 20 koekjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 14 minuten

Ingrediënten:

• 250 g ongezouten roomboter
• 100 g poedersuiker
• 300 g bloem
• flinke snuf zout
• 1 tl vanille-extract
• 3 tl speculaaskruiden

Aan de slag:

1. Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig koekjesdeeg. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Kneed door het ene deel het vanille-extract en door het andere deel de speculaaskruiden en een extra snuf zout.
2. Bestuif je aanrecht en deegroller met wat bloem en rol beide plakken deeg uit tot ongeveer 2 à 3 millimeter dikte. Zorg ervoor dat de plakken deeg ongeveer even groot zijn en het liefst vierkant. Leg ze op elkaar en rol voorzichtig op. Dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
3. Snijd hierna de rol in plakjes van maximaal 1 cm dik. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 14 minuten op 175°C (boven- en onderwarmte) gaar.

Bewaar de koekjes in een trommel, daarin blijven ze een paar weken bros en knapperig..

Tip: hoe langer je het speculaasdeeg laat rusten, hoe beter de kruiden erin trekken en de smaak intenser wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *