Canva1 2021 10 06t142431.077

Recept voor pindakaas-pretzelbrownies van Laura’s Bakery

Pindakaas en chocolade vind ik een gouden combinatie. Een broodje pindakaas gaat er bij mij niet in zonder er wat hagelslag overheen te strooien. Op een plakje ontbijtkoek zijn die twee ook zalig, dat is zo lekker smeuïg. Dol op smeuïg, chocolade en pindakaas? Dan wordt het met deze brownies nóg beter!

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

• 60 g ongezouten roomboter
• 150 g suiker
• 75 g donkerbruine basterdsuiker
• 125 g pure chocolade
• 1 el stroop
• 2 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 100 g bloem
• 20 g cacaopoeder
• 1 tl bakpoeder
• 40 g pretzels, in stukjes
• 7-8 el pindakaas.

Extra nodig:
• bakvorm van 20×20 cm
• pretzels ter decoratie

Aan de slag:

1. Neem een pan en voeg hierin boter, suiker, basterdsuiker, chocolade en stroop samen. Verhit op een laag vuur en roer regelmatig door tot de boter en chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
2. Klop in een kom de eieren met het vanille-extract luchtig. Voeg hieraan het chocolademengsel toe en mix op een lage stand tot dit volledig is opgenomen.
3. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en doe hetzelfde totdat deze ingrediënten niet meer zichtbaar zijn. Spatel als laatst de stukjes pretzel door het beslag.
4. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. Schep er wat hoopjes pindakaas op en ‘roer’ deze door de brownie tot er swirls ontstaan. Maak het af met wat extra pretzels.
5. Bak de brownie in 25 minuten op 190°C boven- en onderwarmte.

Bewaren: buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Tip: laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.