Canva1 2023 11 23t092428.785

Recept voor perengebakjes met speculoos van Laura’s Bakery

Deze snelle perengebakjes passen perfect bij het heerlijke sinterklaasavondje. Knapperig bladerdeeg, een smeuïge laag speculoospasta en zacht gebakken peertjes met kaneel. Smullen maar!

Voor 4 gebakjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten:

• 4 vierkante plakjes (diepvries)bladerdeeg
• 2 peren
• 4 el speculoospasta
• kaneel
• geklutst ei + melk om af te smeren

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Smeer elk plakje bladerdeeg in met een eetlepel speculoospasta, maar zorg dat je een rand van zeker 1 cm vrijhoudt.
3. Snijd de peren in dunne plakjes en verdeel deze als een waaier over de plakjes deeg. Op elk gebakje past ongeveer een halve peer.
4. Voor het mooiste resultaat smeer je de vrijgehouden randen bladerdeeg in met een ei dat je losklopt met wat melk. Strooi nog een klein beetje kaneel over de perenwaaiers.
5. Bak de perengebakjes in 15 minuten gaar en goudbruin.

Bewaren: in de koelkast 3-4 dagen te bewaren, maar serveer het liefst direct. Na het bewaren even 5 minuten opnieuw de oven in om het deeg weer knapperig te krijgen.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.