Canva1 2022 01 26t131509.205

Recept voor havermout-mugcake met blauwe bessen van Laura’s Bakery

Mugcakes zijn erg populair de laatste jaren, en die moeten ook op een gezonde manier kunnen toch? Deze havermout-mugcake is het antwoord!

Voor: 1 portie
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

• 1 kleine rijpe banaan
• 1 ei (S)
• paar druppels vanille-extract
• 40 g havermeel
• mespuntje bakpoeder
• handje blauwe bessen
• Extra nodig: 1 mok (250 – 300 ml)

Aan de slag:

1. Pureer de banaan (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook stevig doorprakken met een vork) en mix  met het ei.
2. Meng vanille-extract, havermeel, bakpoeder en een snuf zout door het banaan-eimengsel en meng met een garde tot één geheel.
3. Spatel de blauwe bessen erdoorheen en giet in een mok. • Bak in 20 – 25 minuten gaar op 180°C (boven- en onderwarmte). 4. Serveer eventueel met een schep yoghurt en wat plakjes banaan of ander vers fruit.
Tip 1: als je geen havermeel kunt vinden, kun je ook havermout in de blender fijnmalen tot meel of het vervangen door een volkorenmeel.

Bewaren: afgekoeld en afgedekt met aluminiumfolie kun je de mugcake (zonder toppings) 2 dagen bewaren.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.