Recept voor havermout-mugcake met blauwe bessen van Laura’s Bakery

Mugcakes zijn erg populair de laatste jaren, en die moeten ook op een gezonde manier kunnen toch? Deze havermout-mugcake is het antwoord!


Canva1 2022 01 26t131509.205

Voor: 1 portie
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

• 1 kleine rijpe banaan
• 1 ei (S)
• paar druppels vanille-extract
• 40 g havermeel
• mespuntje bakpoeder
• handje blauwe bessen
• Extra nodig: 1 mok (250 – 300 ml)

Aan de slag:

1. Pureer de banaan (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook stevig doorprakken met een vork) en mix  met het ei.
2. Meng vanille-extract, havermeel, bakpoeder en een snuf zout door het banaan-eimengsel en meng met een garde tot één geheel.
3. Spatel de blauwe bessen erdoorheen en giet in een mok. • Bak in 20 – 25 minuten gaar op 180°C (boven- en onderwarmte). 4. Serveer eventueel met een schep yoghurt en wat plakjes banaan of ander vers fruit.
Tip 1: als je geen havermeel kunt vinden, kun je ook havermout in de blender fijnmalen tot meel of het vervangen door een volkorenmeel.

Bewaren: afgekoeld en afgedekt met aluminiumfolie kun je de mugcake (zonder toppings) 2 dagen bewaren.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Culinair Laura
112025 Vriendinclub 820x270

Uit andere media


Meer van Redactie