Canva1 2023 10 30t151717.155

Recept voor caprese muffins met ei van Laura’s Bakery

Deze caprese muffins zijn in de basis gemaakt met ei en aangevuld met de welbekende en o zo lekkere Italiaanse capresesmaken: tomaat, mozzarella en basilicum. Een lekker licht gerecht voor bij de lunch, soep of als tussendoortje!

Voor 6 muffins
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten:

• 2 takjes basilicum
• 10 cherrytomaatjes
• 6 kleine mozzarellaballetjes
• 5 eieren (M)
• 4 el room
• peper en zout
• 40 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
Extra nodig: muffin bakvorm

Aan de slag

1. Vet de muffin bakvorm licht in en verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Snijd de basilicumblaadjes in reepjes, de cherrytomaatjes in vieren en de mozzarellaballetjes doormidden.
2. In een kom klop je de eieren los met de room en peper en zout. Giet dit in de vormpjes, verdeel de gesneden basilicum, tomaat en mozzarella erover en strooi tot slot de geraspte kaas er gelijkmatig overheen.
3. Bak de caprese muffins in 16-18 minuten gaar. De muffins met ei zijn klaar zodra ze een lichtbruine kleur hebben aan de bovenkant.

Tip: voor variatie kun je ook twee handjes grof gesneden spinazie aan de caprese muffins toevoegen.

Bewaren: in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.