Canva1 2021 12 14t133342.319

Recept voor bladerdeegster met amandelspijs van Laura’s Bakery

Zeg je amandelspijs en speculaas, dan denk ik meteen: december! Ik combineerde ze hier in een jasje van bladerdeeg, met deze feestelijke ster als resultaat! Iedereen kan meegenieten van zijn eigen stukje ster.

Voor ruim 16 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

• 2 rollen vers bladerdeeg
• 250 g amandelspijs
• 1 ei (L)
• 50 g speculaas.
Extra nodig: springvorm ø 28 cm

Aan de slag:

1. Klop het ei los en meng driekwart door de amandelspijs. Kneed stevig door en zet opzij.
2. Leg de plakken vers bladerdeeg naast elkaar op je aanrecht en zet de springvorm erop. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm een cirkel uit elke plak bladerdeeg. Het resterende deeg heb je niet nodig voor dit recept. Neem één cirkel bladerdeeg en smeer de amandelspijs er gelijkmatig over uit. Verkruimel de speculaasjes en verdeel over de amandelspijs. Druk een beetje aan. Leg de tweede cirkel bladerdeeg erop en druk de buitenrand met een vork tegen elkaar aan.
3. Zet een kommetje (van ongeveer 6 à 7 cm doorsnee) op zijn kop in het midden van de cirkel en snijd stroken tot aan het kommetje. Begin met vier kwarten en snijd elke kwart nog drie keer in. Draai elke strook twee tot drie keer dezelfde kant op. Herhaal dit voor alle stroken en smeer in met het resterende ei.
4. Bak de bladerdeegster in 20-25 minuten goudbruin op 200ºC (boven- en onderwarmte).

Tip: als je de bladerdeegster niet meteen serveert na het bakken, warm hem dan weer even op. Vijf minuutjes op 200ºC is voldoende.

Bewaren: op een schaal afgedekt met aluminiumfolie blijft de ster 3-4 dagen goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *