Canva1 2021 08 26t102700.221

Recept voor appelmoesmuffins van Laura’s Bakery

Nu de zomervakantie op zijn eind loopt, merk ik dat mensen op zoek zijn naar tussendoortjes om mee te nemen naar school of werk. Deze appelmoesmuffins maak ik zelf graag.

Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15-18 minuten

Ingrediënten

• 150 gram bloem
• 1 tl baking soda
• 1 tl bakpoeder
• 150 gram appelmoes
• 50 ml melk
• 1 ei
• 30 ml zonnebloemolie
• 1 tl vanille-extract

Extra nodig: cupcakevorm + cupcake/muffinpapier

Aan de slag

1. In een kom roer je bloem, baking soda, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
2. In een tweede kom roer je appelmoes, melk, ei en zonnebloemolie door elkaar.
3. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng met een spatel tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Het is prima als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
5. Bak de muffins in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Altijd een tussendoortje op voorraad? Verpak de muffins per stuk en vries ze in.

Bewaren: 4 – 5 dagen buiten de koelkast

Lees ook: recept voor bierbrood van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.