Canva1 2023 05 16t130533.240

Recept voor aardbeienkwarktaart in een glaasje van Laura’s Bakery

Het aardbeienseizoen is in volle gang en daar moet van genoten worden. En dat doe je het allerbeste in de vorm van taart, natuurlijk. Wat dacht je van deze eenpersoonsporties aardbeienkwarktaart in glaasjes?

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: 3 uur

Ingrediënten:

• 8 bastognekoekjes
• 250 gram kwark
• 250 ml slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• 400 gram aardbeien
• 3 el suiker
• 5 blaadjes gelatine

Aan de slag

1. Maal de bastognekoeken tot fijne kruimels en verdeel over 4 dessertglaasjes.
2. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Roer in een andere kom de kwark los en spatel de helft van de opgeklopte slagroom erdoor.
3. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
4. Houd twee aardbeien apart en de andere aardbeien in een steelpan met 3 el suiker en verhit al roerende op laag vuur. Zet het vuur uit, maal de aardbeien fijn en meng de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
5. Laat een beetje afkoelen en mix de helft van de gegeleerde aardbeien in een dunne straal door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de glaasjes en verdeel het overige aardbeienmengsel erover.
6. Tik de glaasjes even op je aanrechtblad om luchtbellen te laten verdwijnen. Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
7. Serveer met een toef van de overgebleven opgeklopte slagroom en een verse, halve aardbei daar bovenop.
Tip: liever geen gelatine gebruiken? Je kunt dit ook weglaten, want de vulling behoudt z’n vorm door de glaasjes. Let wel dat het zachter zal aanvoelen en niet de structuur heeft die je van kwarktaart gewend bent.

Bewaren: 3-4 dagen in de koelkast.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.