saus

Is je saus te dun? Met déze 6 tips maak je ‘m dikker

Je hebt het recept tot in de details gevolgd, maar nóg is je saus te dun. Gelukkig kunnen deze tips je helpen.

Gebruik jij een van deze ingrediënten weleens als je saus te dun is?

1. Voeg maizena toe

Neem een beetje van je saus en meng het met de maizena tot er een glad mengsel ontstaat. Meng dit daarna door de saus. Zo kun je makkelijk je te dunne saus indikken.

2. Voeg bloem toe

Meng wat bloem met dezelfde hoeveelheid boter (bijvoorbeeld 20 gram bloem en 20 gram boter) en voeg de mix aan je saus toe.

3. Laat je saus langer pruttelen

Wanneer je je saus langer laat pruttelen, zal je zien dat ‘ie vanzelf wat dikker wordt. De reden is dat het water langzaam verdampt.

Lees ook: Recept voor karnemelk pannacotta met bosvruchtensaus

4. Voeg eigeel toe

Splits een ei en doe het eigeel in een kom. Voeg vervolgens een lep saus toe en meng het. Vervolgens kun je dit mengsel aan je saus toevoegen.

5. Voeg crème fraîche toe

Dit maakt je saus niet alleen dikker, maar ook romiger. Bye saus die te dun is, hallo lekkere, volle saus!

6. Voeg aardappelpuree toe

Je kunt je saus dikker maken door een beetje aardappelpuree – of de poeder om het te maken – toe te voegen.

Lees ook: Recept voor witte chocolade-kokosbollen van Laura’s Bakery

Bron: Santé
Foto: Getty Images