saus

Is je saus te dun? Met déze 6 tips maak je ‘m dikker

Je hebt het recept tot in de details gevolgd, maar nóg is je saus te dun. Gelukkig kunnen deze tips je helpen.

1. Voeg maizena toe

Neem een beetje van je saus en meng het met de maizena tot er een glad mengsel ontstaat. Meng dit daarna door de saus.

2. Voeg bloem toe

Meng wat bloem met dezelfde hoeveelheid boter (bijvoorbeeld 20 gram bloem en 20 gram boter) en voeg de mix aan je saus toe.

3. Laat je saus langer pruttelen

Wanneer je je saus langer laat pruttelen, zal je zien dat ‘ie vanzelf wat dikker wordt. De reden is dat het water langzaam verdampt.

4. Voeg eigeel toe

Splits een ei en doe het eigeel in een kom. Voeg vervolgens een lep saus toe en meng het. Vervolgens kun je dit mengsel aan je saus toevoegen.

5. Voeg crème fraîche toe

Dit maakt je saus niet alleen dikker, maar ook romiger.

6. Voeg aardappelpuree toe

Je kunt je saus dikker maken door een beetje aardappelpuree – of de poeder om het te maken – toe te voegen.

Bron: Santé
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen