te pittig eten

Is je eten te pittig geworden? Zo red je de maaltijd

Je eten laten staan omdat het te pittig is geworden? Zonde om het weg te gooien. Met de volgende tips kun je de smaak van het gerecht neutraliseren.

Help, mijn eten te pittig

Iets te enthousiast geweest met de sambal of rode peper? Geen zorgen. Met verschillende trucs is het eenvoudig om te pittig eten wel op (jouw) smaak te krijgen. Hieronder zie je in het handige overzicht van Too Good To Go hoe.

Lees ook: Kun je melk (een dag) over datum nog drinken?

Neutraliseren

De tip is om de smaak te neutraliseren. In het geval van te pittig eten doe je dat bijvoorbeeld met melk, room, yoghurt of kokosmelk. Ideaal als je curry net iets te pikant is uitgevallen. Ook helpt het om suiker, een scheutje limoensap of mayonaise door het eten te verwerken.

Tip: serveer een te pittige maaltijd met aardappelen, pasta, rijst of brood. Dit helpt om de smaak te neutraliseren. Smakelijk!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images