Ontwerp Zonder Titel 2020 12 20t131123.274

Déze cocktail is nu al ons favoriete kerstdrankje (en zo maak je ‘m)

Ben jij nog op zoek naar een lekker drankje voor de feestdagen? Geen paniek: wij hebben het recept van een heerlijke kerstcocktail voor je.

Traditioneel drankje

Eggnog, ook wel eierpunch genoemd, is een mixdrankje dat zich uitstekend leent voor koude winteravonden. Het drankje, dat je misschien wel kent uit Amerikaanse films, bestaat uit melk, cognac en eigeel. Eggnog komt uit de vroege middeleeuwen en wordt tegenwoordig vaak tijdens de kerstdagen gedronken. Je kunt het drankje vergelijken met advocaat. Als je daar gek op bent, valt de traditionele eierpunch ook zeker in de smaak.

Ingrediënten (voor 12 glaasjes)

– 750 ml volle melk
– 150 gram suiker
– 1 pijpje kaneel
– 1 theelepel vanille-extract
– 6 eieren eigeel en eiwit gescheiden
– 500 ml slagroom
– 125 ml bourbon
– 125 ml rum donker
– snufje nootmuskaat

Aan de slag

1. Breng de melk met de suiker, het kaneelstokje en vanille-extract aan de kook, terwijl je roert, en draai het vuur uit.
2. Laat 30 minuten staan, zodat de suiker is opgelost en de vanille en kaneel smaak in de melk zijn getrokken.
3. Laat vervolgens in de koelkast afkoelen tot hij goed koud is. Klop het eigeel in een schaal tot ze dik, lichtgeel en schuimig zijn.
4. Schenk de melk, 375 ml slagroom, de bourbon en rum erbij en klop alles goed door.
5. Klop de eiwitten stijf en meng het eiwit door het eigeelmengsel.
6. Klop ook de rest van de slagroom stijf en schep die met een spatel door de eggnog.

Let op: laat minimaal een nacht in de koeling op smaak komen. Meng alles nét voor het serveren goed door. Doe er voor de finishing touch nog wat nootmuskaat overheen.

Lees ook: Net zo lekker: deze 5 cocktails bevatten weinig calorieën

Foto: GettyImages Bron: Gall&Gall, byandreajanssen.nl