Canva1 2021 09 08t111602.295

Recept voor chocolate chip volkorenmuffins van Laura’s Bakery

Volgens mij zit ik in een muffinfase… Vooral als ze net even een tikkie gezonder worden gemaakt en zo een perfect tussendoortje vormen. Volkorenmuffins zijn dan ideaal. In dit geval kon ik de chocolate chips alleen niet achterwege laten, ik heb af en toe nu eenmaal gigantische zoete trek.

Voor 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15-18 minuten

Ingrediënten

• 150 g volkorenmeel
• 50 g amandelmeel
• 1 tl bakpoeder
• snuf zout
• 1 ei
• 125 ml melk
• 60 ml zonnebloemolie
• 1 tl vanille-extract
• 2 el honing
• 75-100 g chocolade chips.
Extra nodig: cupcakevorm + cupcake/muffinpapiertjes

Aan de slag

1. In een kom meng je volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder en zout.
2. In een tweede kom klop je het ei, melk, zonnebloemolie, vanille-extract en honing met een garde.
3. Giet bij de droge ingrediënten en meng met een spatel tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Roer de chocolate chips toe door het beslag.
4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi er nog wat chocolate chips overheen.
5. Bak de muffins in 15-18 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).

Variatietip: Vervang de chocola door noten of fruit om het wat gezonder te maken.

Bewaren: buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Lees ook: recept voor appelmoesmuffins van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.