Boerenkool perfect koken

Boerenkool perfect gaar koken? Zo pak je dat aan

Wie houdt er niet van een lekkere stamppot boerenkool tijdens de koude dagen? Het lijkt zo makkelijk om boerenkool te koken, maar er zijn een aantal regels en tips die je gerecht naar een hoger niveau tillen. 

Zo kun je boerenkool het beste koken om ‘m lekker beetgaar te krijgen.

Boerenkool koken

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag. Want hoe lang moet de boerenkool op staan om hem goed gaar te krijgen? Volgens 24kitchen ligt de kooktijd van boerenkool tussen de 15 en 25 minuten. Houd je ervan dat de boerenkool nog een lichte bite heeft? Kook ‘m dan 15 minuten. Wil je dat de boerenkool goed gaar is, zodat je ‘m kan gebruiken in de stamppot? Laat de hem dan 20 tot 25 minuten koken. 

Zo ga je te werk

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om boerenkool zo lekker mogelijk klaar te maken.

  1. Spoel de boerenkool af voordat je ‘m gaat koken. 
  2. Leg de gesneden boerenkool in een grote pan met water, voeg wat zout toe en zet de pan op het vuur. 
  3. Als het water kookt laat je de boerenkool 15 tot 25 minuten doorkoken. 
  4. Giet de boerenkool af met behulp van een vergiet en druk er nog even op zodat al het water verdwijnt. Et voilà nu heb je de perfecte boerenkool gekookt. 

Bron: 24kitchen
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.