Canva1 2021 07 01t130842.775

Recept voor blueberry-lemon-roomkaasbroodjes van Laura’s Bakery

Ik maak van mijn wentelteefjes graag een feestje. Deze versie met een topping van gekaramelliseerde appeltjes en pecannoten zijn overheerlijk!

Voor 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

• 1 blik croissantdeeg XL
• 120 g roomkaas
• 25 g suiker
• 2 tl citroenrasp
• 1 tl citroensap
• paar el lemon curd
• hand blauwe bessen
• bakpapier

Aan de slag

1. Rol het croissantdeeg uit op je werkblad en druk alle naden dicht. Halveer het deeg zodat je 2 rechthoeken hebt en snijd elke rechthoek over de lengte in 5 repen.
2. Draai elke reep tot een wokkel en maak van elke wokkel een rondje door het uiteinde om het begin heen te draaien.
3. Leg de rondjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met je vingers in het midden plat zodat je een soort bakjes krijgt.
4. Verdeel het roomkaasmengsel over de ‘bakjes’. Schep er een kleine theelepel lemon curd bij en verdeel er ook wat blauwe bessen over.
5. Bak de roomkaasbroodjes in 15-17 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) tot de gaar en goudbruin zijn.
* Gebruik niet te veel vulling voor de broodjes. Omdat het deeg in de oven rijst, kan de vulling eruit stromen.

Bewaren: 2-3 dagen in de koelkast.

Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.