bloem

Kun je bloem nog gebruiken als het over datum is?

Als je niet zo van het bakken bent en niet vaak bloem nodig hebt tijdens het koken, kan het zomaar zijn dat je niet eens meer weet wanneer je de verpakking überhaupt geopend hebt. Daarom de vraag: kun je bloem nog eten als het over datum is?

Bloem over datum

Is bloem een product dat je net als suiker oneindig kunt bewaren of moet je je wel aan de THT-datum houden? Maak je geen zorgen: je hoeft niet binnen enkele maanden de hele verpakking op te maken. Bloem is geopend langer dan een jaar houdbaar in de keukenkast. Tip: bewaar het in een luchtdichte pot of sluit de verpakking na gebruik goed af om de houdbaarheid te verlengen. Als je het droog bewaart, bederft het nauwelijks.

Lees ook: Hoe lang kun je meel bewaren? En zó merk je of het over datum is

Gesloten verpakking

Als je achterin de kast een gesloten verpakking bloem tegenkomt, kun je het misschien nog prima gebruiken. Bloem is in gesloten verpakking in ieder geval een jaar na de THT-datum nog bruikbaar. In sommige gevallen zelfs langer. Gebruik daarvoor je zintuigen: ziet de bloem er nog goed uit, ruikt het prima en smaakt het zoals het hoort? En is de verpakking nog heel? Dan is er niks aan de hand.

Ruikt de bloem muffig of ranzig? Gooi het dan weg. Hetzelfde geldt voor verpakkingen die op een vochtige plek zijn bewaard. De kans is groot dat er dan bacteriën en insecten in groeien.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum
Foto: Getty Images