Bijzonder: het eten van pindakaas geeft je dezelfde boost als lepeltje-lepeltje liggen

Bijzonder: het eten van pindakaas geeft je dezelfde boost als lepeltje-lepeltje liggen

Als liefhebber van pindakaas weet je natuurlijk dat het heerlijk smeert op een boterham of cracker. En we hebben goed nieuws, want wist je dat pindakaas je dezelfde boost geeft als wanneer je met iemand lepeltje-lepeltje ligt? 

Dat blijkt uit Brits onderzoek in samenwerking met samenwerking met ‘Meridian’. 

Serotonine

Pindakaas bevat het aminozuur tryptofaan dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van serotonine in het lichaam. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd wat invloed heeft op het geheugen, zelfvertrouwen, slaap en de stemming. Daarnaast werkt het als regulator van het dopaminesysteem in het lichaam. Dat systeem is zorgt voor een fijn gevoel.

Pindakaas en lepeltje-lepeltje liggen

Door pindakaas te eten krijg je een serotonineboost. Volgens experts heeft zelfs één lepel pindakaas hetzelfde effect als 30 seconden lang in bed lepeltje-lepeltje liggen met je (bed)partner. 

Lees ook: Bewezen: het eten van pindakaas kan helpen om af te vallen

Pindakaas uit de pot

Een klein beetje pindakaas kan dus al een enorm positief effect hebben. Leuk om te weten: 43 procent van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan dat ze de pindakaas het liefst rechtstreeks uit de pot eten in plaats van het ergens op te smeren. Of dat verschil maakt op het effect dat het heeft op je lichaam, vragen we ons af, maar veel mensen worden er wel blij van. 

Serotonineboost

Uit het onderzoek blijkt dat er nog meer bijzondere activiteiten zijn die voor een serotonineboost zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar snacks in een keukenkastje. 54 procent van de deelnemers krijgt hier een boost van. Maar ook het lezen van een boek (37 procent) en afspreken met oude vrienden (32 procent) zorgt voor een boost bij mensen.

Bron: Metro, Holland & Barrett
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.