Is jouw kleintje 1 jaar geworden? Zo maak je een mooi jaarboek

Wat gaat de tijd toch snel! Voor je het weet is je kleintje alweer 1 jaar. Leuk voor later: maak een jaarboek van zijn of haar eerste levensjaar.

Wat gaat de tijd toch snel! Voor je het weet is je kleintje alweer 1 jaar. Leuk voor later: maak een jaarboek van zijn of haar eerste levensjaar.

In een jaarboek kun je alle foto’s die je in een jaar tijd hebt gemaakt een mooie plek geven. Veel foto’s staan misschien alleen op je computer. Logisch ook, je kunt moeilijk 200 fotolijstjes ophangen in huis. Daarom biedt een jaarboek een mooie plek voor je foto’s. Laatst kwamen we voorbeelden van albelli jaarboeken tegen. Wil jij er ook eentje maken? Wij geven tips!

Maak één map met foto’s

Waarschijnlijk heb je met verschillende apparaten foto’s gemaakt van jouw kleintje. Dus: waar begin je? Geloof ons, het is makkelijker dan je vaak denkt. Verzamel alle foto’s van jouw camera, telefoon en de foto’s van je partner en andere familieleden in één map. Voorzie iedere foto van verschillende tags. De datum is voor de volgorde van je boek het belangrijkst, maar ook de locatie van je foto kan handig zijn. Denk aan ‘bij oma thuis.’

Selecteer de leukste foto’s

Veel foto’s heb je waarschijnlijk dubbel. Als al je foto’s in één map staan, kun je een goede selectie maken. Wij weten als geen ander dat je van je kleintje stiekem meer foto’s hebt gemaakt dan je kwijt kunt in een boek. Want: baby’s zijn zo lief en schattig en voor je het weet zijn ze alweer gegroeid! Nu moet je dubbele foto’s gaan filteren en beslissen welke kiekjes het boek halen.

Een handig hulpmiddel hiervoor is de albelli Smart Assistant. Deze tool kiest voor jou de beste foto’s uit. De selectie van de Smart Assistant krijg je te zien voordat het boek wordt opgemaakt, dus je kunt zelf nog beslissen of je de selectie aanpast. Het meeste werk wordt in ieder geval voor jou gedaan. Is de selectie klaar? Dan zet de Smart Assistant de foto’s in chronologische volgorde in jouw boek. Ook dit scheelt enorm veel werk. Uiteraard kun je foto’s en templates daarna nog naar smaak aanpassen. Lees hier meer over de Smart Assistant.

Lees ook: De vakantiefoto’s sorteren: met deze 3 tips ben je zo klaar

Voeg mooie stickers en teksten toe

Staan alle foto’s goed? Dan is het tijd voor de opmaak! Je kunt bij albelli losgaan met leuke bijschriften en stickers. Noem op gewenste plekken de datum en locatie van de foto’s. Op deze manier kun je altijd op een fijne manier terugkijken naar dat eerste bijzondere jaar!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met albelli.