Snel een mooi fotoboek met de albelli Smart Assistant: Melissa probeerde het uit

Ruim de helft van de Nederlanders (55%) vindt het maken van een fotoboek een tijdrovende klus. Webredacteur Melissa fotografeert graag op vakantie, maar stelde het maken van boeken steeds uit. De albelli Smart Assistent biedt voor haar de uitkomt.

Ruim de helft van de Nederlanders (55%) vindt het maken van een fotoboek een tijdrovende klus. Webredacteur Melissa fotografeert graag op vakantie, maar stelde het maken van boeken steeds uit. De albelli Smart Assistant biedt voor haar de uitkomst.

Dertig foto’s van hetzelfde uitzicht

Ik maak op vakantie altijd honderden foto’s. Niet alleen met mijn telefoon, ook met mijn fotocamera. Het is een fijne hobby. Ik maak vaak mooie foto’s van mensen, dieren en de omgeving. Maar soms mis ik de tijd dat je een rolletje had met maar 24 foto’s. Nu kom ik thuis met dertig foto’s van hetzelfde uitzicht en dan moet ik er 29 wissen. Daar heb ik natuurlijk geen zin in, dus ik gooi mijn foto’s direct op een schijfje en vervolgens kijk ik er niet meer naar. Zo zonde!

Telefoon in de wasmachine

Ik ben niet de enige die fotoboeken maken als een grote uitdaging ziet. Uit een onderzoek van albelli bleek dat 60% een fotoboek een tijdrovende klus vindt. Volgens 31% kost het te veel moeite en 21% vindt het categoriseren van foto’s maar een gedoe. Toch wil ik heel graag fotoboeken van mijn vakanties!

Vorig jaar besefte ik dat ik van wel negen vakanties geen fotoboek heb. Mijn iPhone met een deel vakantiefoto’s verdween in de wasmachine en toen was ik zelfs veel foto’s kwijt. Dat was de druppel: er moesten fotoalbums komen van mijn reizen!

Waar begin je?

Maar waar begin je dan? Een fotoboek maken betekent: foto’s wissen, selecteren, op de juiste volgorde zetten én een fraaie opmaak bedenken. Onlangs besloot ik een fotoboek te maken via albelli. Hun programma werkt makkelijk en snel, maar vooraf was ik mega veel tijd kwijt aan de voorselectie van mijn foto’s. Gelukkig ontdekte ik al snel de albelli Smart Assistant.

Supersnel klaar met albelli Smart Assistant

Serieus: de Smart Assistant wordt je beste vriend. Voordat je aan een album begint, selecteer je een map en de Smart Assistant bekijkt welke foto’s de beste kwaliteit hebben en maakt een voorselectie. Je kunt er ook voor kiezen om de hele map mee te nemen in je album, dus je houdt zelf de controle. Ik heb veel foto’s die op elkaar lijken, dus ik liet deze slimme jongen zijn werk doen. Ik ben het niet altijd met hem eens, dus na de foto-analyse kon ik nog checken of er nog foto’s zijn die ik graag in mijn boek terugzie.

Vervolgens maakte de Smart Assistant een boek voor me op. Als je zorgt dat je foto’s op chronologische volgorde in een map staan, zet de Assistant de foto’s op de juiste volgorde in je album. Ik paste hier en daar wat pagina’s aan naar mijn smaak, maar het meeste werk was al gedaan. Binnen een week had ik vijf fotoboeken gemaakt en ik ben er mega blij mee!

Wil jij ook fotoboeken maken? Begin hier met de Smart Assistant!

Probeer het zelf ook uit

Wil jij ook een boek maken met albelli? Bekijk snel onze winactie via Instagram @vriendin_nl. Je maakt 3x kans op een fotoboek t.w.v. € 25,-.

Tekst: Melissa van Ketel. Dit artikel is geschreven in samenwerking met albelli