De vakantiefoto’s sorteren: met deze 3 tips ben je zo klaar

Een fotoboek maken van je vakantie is een leuke klus, maar eerst moet je honderden foto’s doorspitten. Dat is iets minder leuk! Het kost veel tijd en het is soms best lastig om de beste foto’s uit te kiezen. Met deze 3 tips kun je snel vakantiefoto’s sorteren.

Een fotoboek maken van je vakantie is een leuke klus, maar eerst moet je honderden foto’s doorspitten. Dat is iets minder leuk! Het kost veel tijd en het is soms best lastig om de beste foto’s uit te kiezen. Met deze 3 tips kun je snel vakantiefoto’s sorteren.

1. Zet al je foto’s in één map, op chronologische volgorde

We hebben steeds meer camera’s op zak. Je gebruikt je telefoon, misschien nog een fotocamera, maar je reismaatje maakt ook leuke foto’s! Verzamel eerst alle foto’s in één map op je computer en zet ze op chronologische volgorde. Dan staan alle foto’s per gebeurtenis achter elkaar. Voorzie al je foto’s daarom van zo veel mogelijk informatie. Denk aan de datum en locatie.

Webredacteur Melissa liep ook tegen dit ‘probleem’ aan. We maken tegenwoordig ook zo veel mooie foto’s op vakantie! Lees daarom ook: Snel een fotoboek maken met de albelli Smart Assistant: Melissa probeerde het uit

2. Maak een strenge selectie

Niet al je foto’s halen het fotoboek. Want ja, wat moet je met 20 foto’s van hetzelfde ijsje? Melissa vindt dit klusje zo veel tijd kosten, dat ze het altijd uitstelt. Ze gebruikte onlangs de albelli Smart Assistant. Deze tool kiest voor jou de beste foto’s uit door hun kwaliteit te beoordelen. Je krijgt nog de mogelijkheid om de selectie van de Smart Assistant aan te passen. Vervolgens wordt je boek zelfs opgemaakt! Test de albelli Smart Assistant hier zelf uit.

3. Wis tijdens je vakantie alvast foto’s die je niet gebruikt

Weet je tijdens je vakantie al dat je een groot fotoboek wilt maken met mooie grote foto’s? Dan moet je waarschijnlijk veel foto’s schrappen. Zet de foto’s die je wilt gebruiken alvast in een mapje op je telefoon of wis de foto’s waarvan je weet dat je die niet gebruikt. Denk aan foto’s die je dubbel hebt. Dat scheelt later veel werk! Dit kan prima in de auto of in het vliegtuig.

Zo voorkom je dat je thuis als een berg opziet tegen het sorteren van de vakantiefoto’s. Je laat je herinneringen misschien niet meer maanden liggen en maakt sneller die mooie fotoboeken!

Melissa heeft inmiddels zes fotoboeken van haar reizen gemaakt en pakt nu gemakkelijk haar afgedrukte reisherinneringen erbij om dat fijne vakantiegevoel terug te halen.

Tekst: Melissa van Ketel. Deze tekst is geschreven in samenwerking met albelli 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen