Vriendin las 'Wrede kus' van Roberto Saviano: 'Echt een dikke aanrader'

Vriendin las ‘Wrede kus’ van Roberto Saviano: ‘Echt een dikke aanrader’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Wrede kus.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Wrede kus.

Varna las Wrede kus van Roberto Saviano

Varna: “In de Italiaanse wijk Forella heeft de kindermaffia de macht veroverd. Jongens van amper vijftien jaar regeren de drugsmarkt en deinzen hierbij niet terug voor de heersende familiemaffia’s. Sterker nog, om te overleven in de oude binnenstad sluiten ze een verbond met een andere familie en samen verdrijven ze hele groepen. Om niet van roofdier prooi te worden, is het van levensbelang dat de kinderen eensgezind blijven. En dat is allesbehalve eenvoudig.

Ook interessant: Vriendin las ‘Doelwit Alex Cross’ van James Petterson

Wat ik vooral leuk vond aan dit verhaal was dat het echt Italiaans aanvoelt. De sterke familiebanden voeren de boventoon en de schrijver deinst niet terug voor schuttingtaal. Ondanks dat dit boek eigenlijk een vervolg is op De kinderen in de sleepnetten, kun je dit boek ook afzonderlijk lezen hoewel je dan wel even in moet komen. Voorin het boek staat een lijst met namen, wat dit makkelijker maakte. Ik werd zo in het verhaal meegesleept, dat ik er stil van werd. Als je van The Godfather, Narcos etc. houdt, dan is dit boek echt een dikke aanrader.”

Waardering: 4 van de 5 sterren


Wrede kus
Roberto Saviano

€24,99    

Over Varna

Varna (42) heeft een vriend en drie zoons (10, 14 en 16). Ze heeft een eigen bedrijf, is gek op (water)sporten en drinkt graag lekkere wijn. Haar lievelingsboeken zijn thrillers en makkelijke ‘wegleesboeken’ die ze een in middag verslindt. Ze leest met veel plezier voor Vriendin en hoopt dit nog lang te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.