Vriendin las 'De krokodilvogel' van Katrine Engberg: 'Het verhaal leest lekker'

Vriendin las ‘De krokodilvogel’ van Katrine Engberg: ‘Het verhaal leest lekker’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De krokodilvogel.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De krokodilvogel.

Jeanette las De krokodilvogel van Katrine Engberg

Jeanette: “Op een vroege ochtend ontdekt de gepensioneerde Gregers dat de deur van zijn onderburen openstaat. Wanneer hij de deur probeert te sluiten, verliest hij zijn evenwicht en valt voorover het appartement binnen. Als hij weer bijkomt, ontdekt hij dat hij bovenop het bebloede lichaam van zijn onderbuurvrouw Julie Stender ligt. Het is het begin van een nachtmerrie, vooral omdat de verhuurder van het complex Esther de Laurenti, een manuscript heeft geschreven dat precies deze moord omschrijft.

Ook interessant: Vriendin las ‘Wrede kus’ van Roberto Saviano

Het is een toegankelijk geschreven thriller, waardoor het verhaal lekker leest. Het is niet heel erg spannend, maar als lezer word je wel meegetrokken in het onderzoek naar de dader. En uiteraard wil je graag weten door wie Julie Stender is vermoord. Vooral het laatste gedeelte van het boek brengt extra spanning in het verhaal.”

Waardering: 3,5 van de 5 sterren


De krokodilvogel
Katrine Engberg

€20,99    

Over Jeanette

Jeanette (43) is getrouwd met Michel en moeder van Vico (13) en Maylin (10) en heeft vijf Britse kortharen. Ze is fulltime huismoeder en gek op fotograferen en lezen. Jeanette leest het liefst thrillers (kan niet spannend genoeg) en biografieën, want die vindt ze vaak intrigerend.