Placeholder

Met deze tips lees je meer boeken

Geniet je van goede boeken, maar kom je tegenwoordig weinig aan lezen toe? Met deze tips maak je er meer tijd voor vrij.

Geniet je van goede boeken, maar kom je tegenwoordig weinig aan lezen toe? Met deze tips maak je er meer tijd voor vrij.

Lezen is niet alleen leuk, maar ook goed voor je

Als je leest, verdwijn je even in andere wereld. Heerlijk, maar ook goed voor je. Lezen gaat stress tegen en je traint je concentratie en je geheugen.

1. Neem altijd een boek mee

Een belangrijke voorwaarde om te kunnen lezen, is een boek bij de hand hebben. Een e-reader is comfortabel en licht, waardoor je hem makkelijk meeneemt. Lees je liever papieren boeken, maar wil je er niet altijd één meeslepen in je tas? Download een app waarin je e-books kunt lezen. Zo kun je onderweg op je telefoon lezen.

2. Lees als je moet wachten

Als je altijd een boek bij je hebt, wordt het makkelijk om op verloren momenten te lezen. Als je moet wachten bij de apotheek of in het gemeentehuis lees je vaak met gemak een hoofdstuk uit.

3. Dwing jezelf niet om boeken uit te lezen

Tenzij je leest voor je studie of een andere verplichte zaken, moet lezen vooral leuk blijven. Spreekt een boek je toch niet aan? Leg hem weg en begin aan een ander boek.

Lees ook: Dit zijn de boekentips van Vriendin

4. Maak er een gewoonte van

Je kunt van lezen een gewoonte maken door er een vast moment voor te kiezen. Lees bijvoorbeeld voor je gaat slapen een kwartier in bed of lees standaard in de trein onderweg naar je werk.

5. Word lid van een boekenclub

Misschien wordt er in jouw buurt wel een boekenclub georganiseerd. Door met andere over boeken te praten, deel je je liefde voor lezen en dat maakt het nog leuker. Je kunt ook zelf een oproepje plaatsen op Facebook of in de buurtkrant en je eigen boekenclub oprichten.

6. Wissel boeken uit

Als je alle boeken koopt, is lezen een dure hobby. Wissel boeken uit met vriendinnen of neem (net als vroeger!) een abonnement op de bibliotheek.

Lees ook: Deze 10 boeken werden in 2018 het meest gelezen in Nederland