dagboek

Waarom zou je niet je eigen boek laten drukken?

Heb je altijd al de wens gehad om je eigen boek te schrijven maar is het er nooit van gekomen? Misschien klinkt het als een onbereikbaar doel, maar is dat wel zo?

Of ben je juist op zoek naar een origineel cadeau voor bijvoorbeeld een geboorte, verjaardag of trouwerij? Of misschien ben je op zoek naar een manier om geweldige herinneringen vast te leggen? Herken jij je hierin? Lees dan snel verder!

Je eigen boek laten drukken

Het laten drukken van een boek is voor veel mensen een droom. Denk hierbij aan een spannende roman, een autobiografie of een prentenboek. Maar waarom zou die droom geen werkelijkheid kunnen worden? Je kan het houden bij een enkel exemplaar of een kleine oplage om zelf te verkopen of weg te geven. Dit is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je boek via een uitgever wordt gedrukt en uitgegeven. Maar dit kan wel een mooi opstapje zijn om deze droom werkelijkheid te laten worden.
Daarbij heeft dit als voordeel dat je alles zelf kan bepalen! Van omslag tot lettertype en van formaat tot papiersoort. Waar je bij een uitgever gezamenlijke afspraken maakt over dit soort zaken, kun je dit bij het laten drukken van je eigen boek bij een drukkerij helemaal zelf bepalen.

Een eigen boek laten drukken is veel te duur? Wie zegt dat?!

De kosten voor het laten drukken van je eigen boek verschillen natuurlijk per aanbieder. Toch is het afdrukken van één exemplaar vaak niet duur. Drukkerijen hebben de apparatuur en kunde om zeer efficiënt en voordelig jouw maatwerk af te drukken.
Mocht je de wens hebben om een kleine oplage van je eigen boek te laten drukken, zoek dan een drukkerij waar je volumevoordeel ontvangt. Dus naarmate je meer bestelt, wordt de prijs per boek lager!

Beïnvloed zelf de prijs van je boek

Daarnaast is de prijs van je boek natuurlijk behoorlijk afhankelijk van de volgende zaken:
– Hardcover of softcover;
– Formaat;
– Afdrukstand (staand of dwars);
– Zwart-wit of kleur;
– Materiaal cover;
– Materiaal binnenwerk (soort papier);
– Afwerking van de cover;
– Aantal pagina’s.
Afhankelijk van de drukkerij waar je je boek laat drukken, heb je de mogelijkheid om met betrekking tot bovenstaande eigenschappen zelf keuzes te maken. Hierdoor heb je zelf behoorlijk veel invloed op de prijs van het boek.

Een softcover of hardcover boek?

Wanneer je kiest voor het drukken van een hardcover boek, kies je voor een harde kaft die extra stevigheid biedt en de levensduur van het boek verlengt. Hiernaast zorgt het ervoor dat het boek netjes blijft liggen wanneer deze opengeslagen is. De hardcover geeft een chique uitstraling, waardoor je boek aantrekkelijker is om te kopen. De softcover wordt ook wel de paperback genoemd. Dit houdt in dat je gebruik maak van een zachte kaft. Het voordeel van de softcover ligt eigenlijk voornamelijk in de prijs en het gewicht van het boek. Wanneer je grote oplages laat printen, kan dit de doorslaggevende factor zijn. Hardcover boeken zijn duurder, maar je krijgt ook meer terug voor je geld. Softcover boeken gaan sneller stuk, omdat ze wat fragieler zijn. Maar zijn daarentegen wel goedkoper in productie.

Kookboek, kinderboek of prentenboek laten drukken
Een kookboek, kinderboek of prentenboek staan vaak vol mooie afbeeldingen of illustraties. In een kookboek wordt vaak veel tekst bij de afbeeldingen gevoegd. In een kinderboek of prentenboek staat vaak iets minder tekst. Toch komen al deze boeken tot hun recht door de geweldige afbeeldingen of illustraties.

Kookboek laten drukken

Sta je zelf graag in de keuken en heb je inmiddels een hele verzameling aan recepten die je wil bundelen? Of wil je bijvoorbeeld een verzameling geweldige familierecepten doorgeven aan een familielid? Schrijf de benodigde ingrediënten en stappen uit en voeg foto’s van de recepten toe. En voilà, je eigen gedrukte kookboek waar je nog jaren plezier van zal hebben in de keuken!

Kinderboek of prentenboek laten drukken

Teken je graag of heb je een verhaal bedacht wat gewoonweg in een kinderboek thuishoort? Laat je dan vooral niet tegenhouden! Zodra je de tekeningen digitaal hebt, kan je aan de slag. Wie weet ben jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Roald Dahl! Misschien is de stap te groot om direct op een uitgever af te stappen. Door een kleine oplage van je kinderboek of prentenboek af te laten drukken, kun je zelf eens kijken hoe er in je omgeving op gereageerd wordt.

Roman, thriller of autobiografie drukken?

Wil jij al je creativiteit eruit gooien en je eigen roman of thriller schrijven? Is het altijd al je droom geweest om dit via een uitgever uit te geven? Waarom zou je zelf geen start maken door één exemplaar of een kleine oplage te laten drukken? Je kan het laten lezen door vrienden, familie en collega’s en op deze manier de eerste stap zetten om die droom te verwezenlijken. Of misschien heb jij een heel bijzonder verhaal te vertellen over de gebeurtenissen uit jouw leven of bijvoorbeeld dat van een familielid. Ook hiervoor geldt dat jij de eerste stap kan zetten en de autobiografie kan laten drukken!

Leg geweldige herinneringen vast voor later

We kennen het allemaal: Je gaat op vakantie, je maakt herinneringen voor het leven, je maakt ontelbaar veel mooie foto’s en vervolgens blijven de foto’s op je telefoon of computer staan. Vaak kijken we niet meer naar de foto’s om. En dit is natuurlijk zonde!
Foto’s roepen vaak de meest mooie herinneringen op en zijn een mooie manier om terug te kijken op een vakantie of bijzondere gebeurtenis. Denk aan de foto’s van een vakantie, feest, verjaardag, bruiloft of weekend weg. Of misschien wil je de hoogtepunten van een bepaalde periode verzamelen.
Een mooie manier om deze herinneringen te delen is door ze vast te leggen in een boek. Voeg teksten toe aan de foto’s zodat ook over vele jaren de herinneringen nog levendig zullen zijn! Door de foto’s in een boek te bundelen, heb je iets tastbaars gemaakt van de digitale foto’s die anders misschien vergeten zouden worden.

Laat een boek drukken als cadeau

Heb je herinneringen die je met iemand deelt en wil je deze persoon verrassen? Er is niks zo persoonlijk als een fotoboek van deze gezamenlijke herinneringen.
Maar ook een kookboek met familierecepten kan bijvoorbeeld een heel persoonlijk cadeau zijn voor iemand. Of misschien is er net een kind geboren en heb je een idee voor een kinderboek of prentenboek wat je kan personaliseren.
Maar ook ter gelegenheid van een bruiloft, verjaardag of afstudeerfeest kun je iemand verrassen met een voor hen geschreven verhaal. Kortom, er zijn genoeg situaties denkbaar waarbij het geven van een zelfgeschreven boek een perfect cadeau is!
We hopen dat dit artikel je inspiratie heeft gegeven voor het laten drukken van je eigen boek. Het laten drukken van je eigen boek is ook voor jou mogelijkheid! We zijn benieuwd wat voor boek jij gaat laten drukken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met reclameland.nl.