Placeholder

Christel las De dienstbode: ‘De verrassing in het verhaal blijft uit’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De dienstbode.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De dienstbode.

Christel las De dienstbode van Helen Klein Ross.

Christel: “Geheel tegen alle opvoedregels van haar vader in, raakt de zestienjarige Bridey zwanger van haar vriend Thom. Ze besluiten om het arme Ierse dorp te verlaten en samen naar New York te vertrekken. Als Tom onderweg overlijdt aan scheepskoorts komt Bridey er alleen voor te staan. In de hoop dat hij een goed leven zal krijgen, staat ze haar zoon af. Bridey gaat aan de slag als dienstbode bij een rijk en welgesteld gezin in Manhattan waar ze zich ontfermt over hun geadopteerde zoontje. Ze weet nog niet dat dit jongetje haar eigen kind is.

Lees ook: Varna las Meisje van me: ‘Het einde was geweldig en onverwacht’

Ondanks dat het een verhaal is waar je makkelijk inkomt, vind ik het geen verslavend boek. De ene lezer zal het wel een meeslepende roman vinden, een andere lezer – zoals ik – vindt het een langdradig verhaal. Veel herhaling van trucjes en te veel eenvoud, waardoor de verrassing van het verhaal en het romantische karakter uitblijft.”

Waardering: 3 van de 5 sterren

€22,50    

Over Christel

Samen met haar man, hun vier kinderen en kater Gizmo, woont ze een sfeervol jaren ’30 huis. Haar favoriete boeken zijn psychologische thrillers (bloederig, maar graag wel met een ijzersterk verhaal) én romans die zich afspelen in een oud Frans kasteel met een rozentuin en verborgen familiegeheimen. Naast lezen houdt ze van fotograferen, wandelen, gezelschapsspelletjes, het strand, haar leerlingen op de basisschool en Frankrijk!