mascara

Handig: zó voorkom je dat mascara uitloopt

Als je vaak mascara draagt weet je vast ook hoe snel het product kan uitlopen. ‘s Ochtends ziet het er perfect uit, maar als je aan het einde van de dag in de spiegel kijkt, zit de mascara op plekken waar het niet hoort te zitten. Hoe zorg je ervoor dat mascara goed blijft zitten en het niet uitloopt? 

Je denkt misschien: maar met waterproof mascara is het probleem van uitlopen toch opgelost? Toch is dit niet helemaal het geval. Waterproof mascara mag dan misschien minder snel gaan vlekken, maar het is niet de beste optie voor je wimpers. Zo bevat het ingrediënten die je wimpers uitdrogen, waardoor ze sneller kunnen uitvallen én is het moeilijker om te verwijderen. Dit zorgt er vaak voor dat je harder gaat wrijven tijdens het verwijderen van je make-up, wat natuurlijk ook niet bevorderlijk is voor je wimpers en ogen. 

Waardoor geeft mascara af?

Waterproof mascara valt dus eigenlijk af, wanneer je kiest voor de betere mascara. Maar wat zijn eigenlijk redenen voor het uitlopen van mascara? Een belangrijke reden is het feit dat je huid gedurende de dag vetter wordt en daar kan mascara niet zo goed tegen. Verder doen crèmes en concealer ook niet veel goeds voor het product. Natuurlijk maak je op een dag ook veel verschillende gezichtsuitdrukkingen, waardoor je wimpers tegen je huid aankomen. 

‘Volumizing’ mascara

Gelukkig zijn er volgens celebrity make-upartist Melissa Murdick veel tips die voorkomen dat je mascara in het vervolg uitloopt. Volgens haar is het eerst goed om te kijken naar de ingrediënten van het product. ‘Volumizing’ mascara’s bevatten bijvoorbeeld zwaardere oliën en waxen. Dit kan sneller gaan smelten en ervoor zorgen dat het afgeeft op je huid. Volgens Murdick geven drogere mascara’s minder snel af.

Lees ook: Deze mascara van € 1,39 komt beter uit de test dan (bijna) alle luxe varianten

Poeder

Wanneer je last hebt van een vettere huid of als je concealer aanbrengt, is de kans groot dat het uitlopen van mascara bij jou aan de orde van de dag is. In dat geval kun je wat poeder aanbrengen voordat je mascara aanbrengt. Volgens Murdick hoef je helemaal geen dikke laag aan te brengen en is het ook zeker niet nodig om het gehele gebied rond je ogen af te poederen. Breng met een zachte oogschaduwkwast een klein laagje poeder aan vlak onder je onderste wimperrand. Dat voorkomt ook dat je fijne lijntjes meer zichtbaar worden.

Onderwimpers vs bovenwimpers

Draag jij vaak mascara op je onderwimpers, maar loopt het snel uit? Dan kun je beter alleen mascara dragen op je bovenwimpers. Het gebied onder je ogen is namelijk gevoelig voor het afgeven van mascara. 

Oogvorm en gekrulde wimpers

Je oogvorm en het feit of je wimpers gekruld of recht zijn spelen ook een rol bij het uitlopen van mascara. Door een wimperkruller te gebruiken voorkom je dat je wimpers tegen het gebied onder je ogen aankomen. Et voila: zeg maar dag tegen die panda-ogen!

Tip van de redactie

De Lash Sensational Intense Black Mascara van Maybelline geeft je wimpers uitgewaaierd volume met een zacht, sensueel resultaat. Wie wil dat niet? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Maybeline Lash Sensational Mascara
Bekijk bij bol.com

Bron: LINDA.
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.