Patricia (1)

Zien: Patricia (40) krijgt een prachtige metamorfose

Patricia ziet altijd de mooie make-overs in Vriendin. “Ik wil zelf ook wel wat meer tips krijgen over mijn haar en make-up.”

Voorstellen

Patricia (40)
Relatie: getrouwd met Dirk (40)
Kinderen: Maud (10)
Werk: assistent-makelaar
Hobby’s: sporten, shoppen, leuke dingen doen met vrienden en op vakantie gaan

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kan halen.

Make-up

Visagist Steven: “Ik gebruik bij Patricia twee kleuren oogschaduw: een champagnekleur breng ik aan vanaf de binnenste ooghoeken tot aan het middelste gedeelte van het ooglid. Een bruine oogschaduw met glans breng ik aan in de buitenste ooghoeken. Een terracottakleur in de arcadeboog geeft een leuk, zomers accent aan de ooglook. Voor een frisse touch dep ik wat highlighter in de binnenste ooghoeken. Met een bruin oogpotlood trek ik vanaf het midden van het ooglid tot aan de buitenkant van het oog langs de wimperrand een lijn. Dit trekt de ogen als het ware omhoog en geeft een open blik.”

Zo kies je je foundation

“Patricia vraagt zich af hoe je de juiste foundationkleur kiest. Mijn tip is om de foundation altijd op je kaaklijn te testen. Als je eenmaal de juiste kleur hebt gevonden, loopt de foundation mooi over van je gezicht naar je hals. Daarnaast ben ik fan van de Studio fix soft matte stick foundation van M.A.C, omdat je heel gemakkelijk de plekjes kunt aanstippen in je gezicht die meer dekking nodig hebben. Hij blendt mooi en geeft een natuurlijk en egaal resultaat.”

Lees ook: Highlighter: dit kun je er allemaal mee doen en zo werkt het

Haar

Haarstyliste Wanda: “Patricia heeft superfijn haar. Ik kleur het haar in een mokka-asblonde tint en middenblond in de aanzet. Zo ontstaan er meer schaduwen in het haar die haar haar voller laten lijken. Om de haarkleuren meer samen te laten komen, doe ik er een lichtgouden spoeling overheen. Dit geeft het haar daarnaast een mooie glans. Van de lengte haal ik niks af, alleen knip ik rond haar gezicht meer laagjes. Hierdoor worden de contouren van haar gezicht meer omlijst. Patricia draagt haar haar graag vast. Ze vertelde mij dat ze haar haar om de dag wast, mijn tip is om dat een à twee keer in de week te doen. Vooral als je je haar vaak opsteekt. Als je haar wat vetter is, is het automatisch wat stugger waardoor je opgestoken kapsel beter blijft zitten. Ditzelfde effect krijg je ook met een droogshampoo of zeezoutspray. Bij je haar opsteken, moet je niet te moeilijk denken. Zo kun je drie dubbelgevouwen staartjes onder elkaar vastzetten met schuifspeldjes. Trek dit een beetje uit elkaar, et voilà, je hebt een superleuk en makkelijk opgestoken hairdo.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat:

Patricia

Wat vindt Patricia ervan?

​​​​​​​“Ik vond het superleuk om te zien hoe zo’n dag in zijn werk gaat voordat je het eindresultaat in Vriendin ziet. En het is gaaf om een keer de hele dag in de watten te worden gelegd. Mijn kapsel en haarkleur zijn helemaal goed. Ik heb veel tips gekregen over hoe ik mijn haar op moet steken en meer volume kan geven. Dat laatste is nog weleens lastig, maar oefening baart kunst. De kleding vond ik erg leuk. Het groene jurkje en jasje heb ik zelfs gekocht. Van de visagist heb ik veel goede make-uptips gekregen. Thuis vonden ze mijn metamorfose superleuk. De make-up vond met name mijn dochter erg gaaf. Zo mocht ik elke dag wel de deur uit.”

Benieuwd hoe je nude lippen maakt? Bekijk het filmpje hieronder.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten.