Vrouw Met Oorbellen

Wat is een earcuff en hoe draag je deze?

Earcuffs zijn hele populaire oor sieraden, vooral in het festival seizoen. Earcuffs zijn speciale oorbellen die je over de hele oorschelp kunt plaatsen. Een groot voordeel van deze earcuffs is dat je er geen gaatjes voor nodig hebt.

Niet iedereen wil namelijk een echte piercing laten zetten, dus dan is een earcuff een ideale oplossing. Vooral met festivals kun je uit pakken en allemaal verschillende onder elkaar dragen. Je kunt bij iedere outfit een bijpassende earcuff dragen. Dat is een stuk makkelijker met zo’n ding dat je er zo op schuift! Maar hoe draag je een earcuff? Dat vertellen we je hieronder in dit artikel.

Wat zijn earcuffs?

Zoals hierboven al even beschreven zijn earcuffs een soort piercing, zonder dat je daarvoor naar de piercing shop moet. Je hebt namelijk geen gaatjes nodig, ideaal dus voor de mensen die het spannend vinden om te laten piercen! Een earcuff is een soort ringetje dat je makkelijk om je oorschelp kunt schuiven. Door meerdere earcuffs bij elkaar te dragen, kun je een echte ear party in je oor creëren. Hoe leuk is dat? Als je je haar mooi opsteekt, kan iedereen je versierde oren zien!

Stappenplan: Hoe plaats je een earcuff?

Stap 1: Pak de earcuff(s) die je in wilt doen en ga voor de spiegel staan.
Stap 2: Schuif nu eerst de earcuff op het smalste stukje van je oor.
Stap 3: Zodra de earcuff op het smalste stukje zit, kun je de earcuff schuiven naar de plek waar je ‘m wilt dragen.
Stap 4: Zit ie op de goede plek? Druk ‘m dan iets aan, zodat ie niet los raakt er eraf valt.
Stap 5: Hoe voelt de earcuff aan? Het mag geen zeer doen. Doet het oor sieraad pijn, dan zit het niet goed. Verplaats ‘m dan naar een plek waar het niet zeer doet.
Wat is een ear party precies en hoe creëer je dit?
Een ear party is een feestje maar dan voor in je oor! Je kan dit heel makkelijk maken door allerlei earcuffs met elkaar te combineren. Het leuke hiervan is dat je allerlei kleuren en vormen met elkaar kunt combineren. Het is wel verstandig om voor een basis kleur te gaan, je kunt bijvoorbeeld voor een zilveren basis kiezen of voor een rosé gouden basis. Nu kun je het verder uitbouwen en kleuren in elkaar laten overlopen. Plaats de earcuffs in de volgende van klein naar groot. Zo wordt het een mooi geheel en voorkom je dat het een rommeltje wordt.

Maak je look af

Als je mooie earcuffs in je oren hebt, is het leuk om je look af te maken met een mooie ring die erbij past of meerdere ringen. Vooral als je naar een festival gaat, kun je lekker uitpakken met al je sieraden.

Deze tekst is geschreven in samenwerking met leelavadee.