hilla

Waarom je beter geen reinigingsdoekjes voor je gezicht kunt gebruiken

Je gezicht schoonmaken met een reinigingsdoekje is handig en snel, zou je denken. Toch kun je de doekjes beter links laten liggen.

En dit is waarom.

Uitdrogen

Wist je dat veel reinigingsdoekjes ingrediënten bevatten die je huid kunnen laten uitdrogen of voor irritatie kunnen zorgen? Zo zitten er vaak niet alleen tonic en reinigingsmelk in, maar ook parfum en alcohol. Vooral mensen met een gevoelige huid zullen hier last van krijgen.

Reinigt niet goed

Een andere reden om reinigingsdoekjes niet te gebruiken, is dat ze niet goed reinigen. Ze halen de make-up van je gezicht, maar in je poriën blijven nog wel resten zitten. Dit kan zorgen voor mee-eters of puistjes.

Tips

Wil je desondanks toch graag gebruik blijven maken van de doekjes, dan is het goed om op de ingrediënten te letten. Let er op dat de doekjes geen parfum of alcohol bevatten. Exemplaren met een geurloze, hypoallergene reiniging zijn beter voor je huid. Ook is het goed om niet te hard te schrobben tijdens het schoonmaken. De textuur van de doekjes is vaak te ruw voor je huid. Je kunt hiermee de beschermende laag van je huid beschadigen, waardoor deze gevoeliger wordt voor vervuilende deeltjes en UV-straling.

Bron: tipsnenweetjes.nl
Foto: Getty Images