Scandi hairline

De ‘Scandi hairline’ is de grootste haartrend van dit moment

De sterren zijn al fan van deze haartrend en ook op social media wordt het door veel vrouwen warm ontvangen: de Scandi hairline. Maar wat is het precies en is deze trend ook wat voor jou?

Wat is een Scandi hairline?

Ondanks dat de naam misschien een beetje gek of suf is – een Scandinavische haarlijn, wat bedoel je precies? -, is de trend eigenlijk heel leuk om ‘op te pikken’. Het is een mooie manier om de haaraanzet bij je gezicht lichter te maken tijdens de warme maanden van het jaar, zonder je hele haar te verven.

Voor een Scandi hairline bootst de kapper de opgelichte, heldere, blonde haarlijn na die blondines gedurende de zomer krijgen. Bij deze verftechniek werkt de kapper met de losse/vrije hand om de ‘omtrek’ van je hoofd bij de aanzet lichter te maken, waardoor je gezicht er als het ware helder uitziet.

Een voorbeeld van de viral haartrend:

@monika_mua_ Scandinavian Hairline trend 👀 had to give this a go hehe @Denise Phillips @Megan Mc Keown Hair nailed it 🥵 #scandinavianhairline #scandihair #blondehair #trendinghairstyle #hairtransformation ♬ Just A Girl – No Doubt

Highlights

Bij deze Scandi hairline-trends worden er fijne highlights in je haar gezet, maar niet op de traditionele manier. De kapper zet de verf zo in je haar dat de naadloze highlights de babyhaartjes rondom je haarlijn oplichten, waardoor je haar en gezicht frisser ogen.

Maak je geen zorgen als je geen blondine (van nature) bent: je kunt dit effect met iedere haarkleur nabootsen. Het is dan alleen niet Scandinavisch blond. Verf je de rest van je haar? Vraag de kapper om te voorkomen dat er een te groot contrast ontstaat tussen je basiskleur en de kleur van je Scandi hairline. Bij een donkere haarkleur kun je de babyharen met een kleur die één tot twee tinten lichter is inzetten voor een natuurlijk resultaat.

Meer voorbeelden:

@emmanoodlee One for my blondies to save 🍦🫶🏼💘 #scandiblonde #scandinavianhairline #blondehair #faceframe ♬ son original – 🇲🇦🦁

@emmanoodlee One for my blondies to save 🍦🫶🏼💘 #scandiblonde #scandinavianhairline #blondehair #faceframe ♬ son original – 🇲🇦🦁

@kbellbeauty I love fresh blonde 🥹✨ #blondehairinspo #scandanavianairlines #blondehairstyles #hairsalon ♬ original sound – Kaitlynn Bell

Bijwerken

Als de verf goed in je haar is gezet en je jouw lokken verzorgt, hoef je maar eens in de drie maanden terug te keren naar de kapper om je Scandi hairline bij te werken.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Byrdie
Foto: Getty Images