fine line highlights

Vergeet de balayage: fine line highlights is dé haartrend van nu

Wie bij de kapper altijd vraagt om highlights of een balayage kan eens wat nieuws proberen. Maak kennis met de nieuwste haartrend op het gebied van haarverf en technieken: ‘fine line highlights’.

Fine line highlights

Wil je het liefst je haar zó laten verven dat het er natuurlijk uitziet? Alsof je haar door het zonlicht is opgelicht? Dan kan dit zomaar de haartrend voor jou zijn. De verftechniek achter de fine line highlights – ook wel babylights – wordt naar verwachting eentje die veel kappers gaan (of al) toepassen.

Wat is het?

Verschillende kleurschakeringen die je haar extra dimensie geven: zo kun je deze trend in het kort beschrijven. Bij deze techniek worden ultradunne geweven highlights en lowlights met elkaar afgewisseld om diepte te creëren. Fine line highlights is iets waar je om kunt vragen als je blond haar hebt, maar het werkt ook als je een donkere haartint hebt. Leuke bijkomstigheid: dun haar lijkt door deze techniek een stuk dikker.

Wat zo fijn is aan deze verftechniek is dat je niet je hele haar hoeft te kleuren. De high- en lowlights werken mooi samen met de basiskleur die je hebt en worden door de kapper daarop afgestemd. De truc is dat de de plukken haar erg fijn zijn en dat de verf mooi geblend wordt.

Inspiratie

Hoe ziet het er dan uit als je vraagt om fine line highlights? Nou, ongeveer zo:

Bron: Popsugar
Foto: Getty Images