Sanna

Zien: Sanna werd nóg mooier in de Vriendin-metamorfose

Sanna is benieuwd welke make-up ze kan gebruiken: “Ik heb een gevoelige huid, dus ik durf niet te experimenteren.”

Even voorstellen

Sanna (31)
Relatie: woont samen met Michel (36)
Werk: leerkracht in het basisonderwijs
Hobby’s: creatief bezig zijn (vooral handletteren), wandelen op het strand, en naar concerten gaan

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kunt halen.

Make-up

Steven: “Op Sanna’s gevoelige huid gebruik ik maar een paar producten. Ik begin met wat concealer op de plekjes die het nodig hebben. De roodheid in haar gezicht laat ik vóór haar werken door geen concealer op haar wangen aan te brengen. De natuurlijke roodheid werkt dan als een mooie blush. Ik raad Sanna aan om geen poederproducten te gebruiken: een gevoelige huid is vaak wat droger, met poeder accentueer je die droogteplekjes. Ik gebruik dus een crème highlighter op haar jukbeenderen, die vervaag ik naar haar slapen. Dit geeft haar gezicht meer vorm.”

Lees ook: Gevoelige huid? Zó breng je het beste make-up aan

Haar

Johan: “Sanna heeft mooie krullen. Ik kleur het haar middenblond-goudkoper, dit geeft het meer warmte en beweging. Ook highlights accentueren haar krullen. Ik behoud de lengte en adviseer Sanna om het wat langer te laten groeien: dan zitten haar krullen niet zo in haar gezicht, wat een rond gezicht benadrukt. Omdat Sanna haar haar nog nooit steil heeft gehad, föhn ik het uit. Haar haar krult zo sterk dat er evengoed slag in blijft zitten. Voor de foto op deze pagina maak ik het steile haar lichtjes nat, waarna ik er met een diffuser meer slag in knijp. Deze luchtige krul ziet er weer heel anders uit dan haar natuurlijke krullen.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat:

Sanna (1)

Wat vindt Sanna ervan?

“Wat leuk om mijn haar eens steil te zien. Dat doe ik zelf eigenlijk nooit, want ik vind mijn krullen gewoon het beste bij me passen. De rode tuniek had ik zelf niet zo snel uitgekozen. Ik draag vaak zwart en ga niet zo gauw voor zo’n heftige kleur. Toch zie ik nu dat het mooi kan staan en probeer ik al wat vaker naast zwart meer kleur te dragen. Mijn make-up vond ik mooi naturel, met feestelijk opgemaakte ogen en lippen, een geweldige look.”

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Lees ook: Zien: Babette (30) ondergaat een geweldige metamorfose

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten.