Ontwerp Zonder Titel 2020 08 03t145234.788

Gevoelige huid? Zó breng je het beste make-up aan

Heb jij een gevoelige huid? Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. tipt om maar een paar producten te gebruiken. Hoe minder, hoe beter, want dan heb je zo min mogelijk kans op een overgevoelige reactie.

Make-up tips

“Breng bijvoorbeeld alleen wat concealer aan op de plekjes die het nodig hebben. Verder raad ik aan om geen poederproducten te gebruiken. Een gevoelige huid is vaak wat droger, met poeder accentueer je die droogteplekjes. Gebruik alleen een crème highlighter op je jukbeenderen en vervaag naar je slapen: zo krijgt je gezicht meer vorm. En laat de roodheid van je gezicht vóór je werken door geen concealer op je wangen te deppen, maar de natuurlijke roodheid te gebruiken als een mooie blush.”

Smokey eyes

“Omdat je niet zo veel make-up gebruikt, kun je je ogen laten knallen met mooie smokey eyes. Allereerst breng je glanzende taupekleurige oogschaduw aan op je ooglid. Op de buitenste hoeken dep je paarse oogschaduw. Met donkerpaars oogpotlood trek je een lijn langs je onderste wimperrand. Daaroverheen dep je auberginekleurige oogschaduw, die het smokey-effect versterkt. Je maakt het af met een subtiele eyeliner zonder wing. Dit maakt je wimpers voller en laat je oogvorm mooier uitkomen.”

De vrouw op de foto is Sanna. Zij heeft meegedaan aan de metamorfose in Vriendin 32.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen