statisch haar

Met déze simpele trucjes voorkom je statisch haar

Herfst is niet alleen het seizoen van de wollen truien en vallende blaadjes, het is ook dé tijd waarin je last krijgt van statisch haar. Wat je hieraan kunt doen?

Wij zetten een paar handige tips op een rij.

Zorg voor voedende haarproducten

Droog haar wordt heel snel statisch. Het is dus slim om in de koude maanden extra goed voor je haren te zorgen. Gebruik een voedende shampoo, neem eens in de zoveel tijd een fijn maskertje en je lost al een groot deel van het probleem op. Tip: was je haar niet té vaak, want ook dan droogt het sneller uit.

Gebruik de juiste borstel

En met juist bedoelen we: niet van plastic of metaal, maar van hout met nylon en varkenshaar. Zo’n borstel haalt de elektrische lading uit je haar, waardoor het na een borstelbeurt niet lijkt alsof je onder stroom staat.

Lees ook: Is het slecht om met nat haar te gaan slapen? Dít zeggen experts

Smeer wax in je haar

En dan niet een half potje, want dan wordt je haar veel te vet; een vingertopje is al genoeg om die springerige lokken te temmen.

Of ga voor handcrème

Heb je geen wax bij de hand? Dan is handcrème ook ideaal. Verdeel wat over je handen, wacht tot het bijna ingetrokken is en ga vervolgens met je handen door je haar. Echt, het werkt.

Kies de juiste kleding

Natuurlijk is het ’s winters heerlijk om een muts op je hoofd en een sjaal om je nek te dragen. Eén maar: je haren staan kaarsrecht overeind zodra je ze afdoet. Hoe je dit voorkomt? Heel simpel: spuit wat haarlak in je muts of op je sjaal en klaar is Kees.

Bron: Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen