hilla

Opgepast: dít zijn de 7 meestgemaakte dagcrèmefouten

Een crème smeren doen we allemaal wel, maar als je dat niet helemaal goed doet, dan heb je er weinig effect van. Daarom zetten we de meest gemaakte fouten nog eens voor je op een rijtje.

1. Gezicht niet schoonmaken

Een schone huid neemt de actieve ingrediënten uit een crème veel beter op. Reinig je gezicht dus voor het aanbrengen van de crème. Zo wordt al het vuil dat je huid gedurende de nacht heeft uitgescheiden verwijderd.

2. Dagcrème aanbrengen op een droge huid

Laat je gezicht nog ietwat vochtig na het reinigen. Een vochtige huid is namelijk beter in staat crème te absorberen, waardoor de actieve stoffen beter hun werk kunnen doen.

3. Dagcrème uit een potje

Lepel jij met je vingers crème uit de pot? Dan is de kans groot dat je bacteriën achterlaat die het product aantasten. Hierdoor kun je sneller last krijgen van irritaties en onzuiverheden. Gebruik een lepeltje om de dagcrème op een hygiënische manier uit de pot te halen, of nog beter kies een airless verpakking (pompje waar geen lucht bij kan).

4. Alleen je gezicht insmeren

Vergeet niet je nek en decolleté mee te nemen in je routine. Die zones vertonen vaak eerder tekenen van huidveroudering omdat de huid daar een stuk dunner is dan in je gezicht.

5. Hele jaar door dezelfde dagcrème gebruiken

Wissel je dagcrème en booster af met de seizoenen, want de zorgbehoefte van je huid verandert. Door de actieve stoffen in een crème regelmatig af te wisselen, zorg je dat jouw huid altijd de juiste verzorging krijgt. Good to know: je huid kan niet immuun worden voor de werkende stoffen bij langdurig gebruik van dezelfde dagcrème. Wel geef je een extra boost door regelmatig te wisselen.

6. Crème niet inmasseren

Door je huid te masseren, stimuleer je hem om de actieve ingrediënten nog beter op te nemen. Hierdoor heeft een dagcrème meer effect. Bovendien trekt de crème zo sneller in. Masseer met bewegingen naar buiten toe, zo houd je je huid soepel.

7. Dagcrème smeren die niet bij je huidtype past

Iedere huid heeft een specifieke behoefte. De een heeft extra hydratatie nodig, terwijl de ander juist gebaat is bij een kalmerende dagcrème. Bepaal dus je huidtype en pas daar je crème op aan. Hou het simpel, kies je basiscrème en vervolgens de extra verzorging die je huid nodig hebt en voeg die toe als booster.

Wel doen! Checklist

1. Reinigen voordat je een crème en booster aanbrengt
2. Crème aanbrengen op licht vochtige huid
3. Een crème en booster in airless pompflacon kiezen
4. Ook nek en decolleté insmeren
5. Verzorging aanpassen op het seizoen, extra makkelijk als je zelf je crème met booster samenstelt.
6. Crème in de huid masseren
7. Verzorging aanpassen op huidtype; bepaal je huidtype, kies je basiscrème en vervolgens je booster en klaar!

Hilla Skincare – voor net dat beetje meer

Bij Hilla Skincare kies je een dagcrème die jou heel wat extra’s geeft. Je stelt hem eenvoudig zelf samen door aan de hand van een huidquiz op www.hillaskincare.nl je huidtype te bepalen. Zo weet je zeker dat de dagcrème perfect bij jou past. Daarbij combineer je de dagelijkse verzorging van een BASE met een hoge concentratie van werkende stoffen in de BOOST. Dat geeft je huid echt dat beetje meer.

De producten zijn ook nog eens van natuurlijke oorsprong, vegan, dierproefvrij en vrij van parabenen, sulfaten, PEG en minerale oliën. Voor nog meer comfort en gemak maak je gebruik van de herhaalservice. Zo zit je nooit meer zonder crème!

Meer info en bestellen kan via www.hillaskincare.nl.