Krullen

Krullen die snel pluizig worden? Met dit trucje kom je er vanaf

Veel vrouwen zijn er jaloers op: mensen met krullen. Toch kan zo’n bos ook behoorlijk frustrerend zijn. Vooral als het pluist. Gelukkig is daar een handig trucje voor.

Ploppen

Vooral het drogen van een krullende coupe is een uitdaging. Een handdoek haalt namelijk het vocht uit de krullen waardoor het sneller gaat pluizen. Ook föhnen maakt het erger. Wat je wel kunt doen, is het haar ‘ploppen’. In plaats van een handdoek gebruik je dan een t-shirt om je krullen te drogen. Die absorbeert namelijk minder vocht uit het haar, waardoor het niet pluizig wordt.

Lees ook: Zó maak je de populaire bubble braid die momenteel het internet over gaat

Zo doe je het

1. Werk met nat, gewassen haar. Breng een stylingproduct aan en ontwar je krullen.
2. Leg een t-shirt met lange mouwen op een plat oppervlak. Buig naar voren en leg je krullen in het midden van het shirt. Pak de bovenkant van het shirt en vouw deze over je hoofd. Pak de mouwen vast en rol deze van je af. Knoop de rollen vervolgens achter je hoofd aan elkaar.
3. Laat de ‘plop’ net zo lang zitten als je zelf prettig vindt en wat het beste werkt voor jouw haar.

Bekijk het filmpje hieronder voor een duidelijke uitleg.

Lees ook: Met déze truc waait je jurk nooit meer omhoog tijdens het fietsen

Bron: HLN.be Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Corrie Spijkervet-Smedeman
    Heel herkenbaar voor mijn dochter. Graag zou ik haar, vanwege de haarproblemen, willen opgeven voor de metamorfose. Ze heeft een heel moeilijk jaar tot nu toe en verdient een opkikkertje. Een kleine opsomming: Dit jaar heeft ze haar trouwdag in de planning en zoals het nu lijkt kan het doorgaan maar pffff wat een geschuif en gestress. Vorig jaar had ze haar vervolgopleiding afgerond dus kon ze meer gaan werken. Maar helaas, corona. Weg extra inkomsten. Huwelijksreis! nog heel onzeker of dat kan en of ze geld terug krijgen.
    Beantwoorden