Metamorfose (5)

Zien: Ilse (39) straalt helemaal na de Vriendin-metamorfose

Ilse is vooral benieuwd naar de tips voor haar make-up. “Ik draag namelijk altijd hetzelfde.” In de Vriendin-metamorfose krijgt ze een nieuwe look.

Even voorstellen

Ilse (39)
Getrouwd met: Bart (50)
Kinderen: Naut (11), Wes (12) en Tygo (14)
Werk: verpleegkundige in de wijkverpleging
Hobby’s: uitgaan, shoppen, uiteten gaan, weekendjes weg en Netflixen

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kunt halen.

Make-up

Steven: “Ilse vertelde dat ze veel zwarte en grijze oogschaduw gebruikt, maar die kleuren zijn te donker voor haar. Ik ga voor smokey eyes in brons en koper. Die tinten passen mooi bij haar haarkleur en geven meer warmte en zachtheid in haar gezicht. Allereerst gebruik ik koperbruine oogschaduw op de oogleden. In de binnenste ooghoeken dep ik koraalgoud met glans, voor een frisse blik. Tot slot breng ik in de arcadeboog okergeel aan, dat past mooi bij de donkere en de lichte kleur. Met donkerbruin oogpotlood omlijst ik Ilses ogen, de lijn vervaag ik met zowel de koraalgouden als de koperbruine oogschaduw. Ook breng ik de potloodlijn op de onderste wimperrand aan, dat geeft de ooglook meer pit.”

Lees ook: Perfect voor de herfst: zó maak je brons- en koperkleurige smokey eyes

Haar

Johan: “Ik knip een asymmetrische lok die mooi in laagjes overloopt. Hierdoor valt Ilses haar mooi in haar gezicht, wat fijn is bij een wat langer voorhoofd. De basis van haar haarkleur is prima, alleen is het wat vlak. Lowlights geven het meer diepte. Hierna doe ik er een koperblonde spoeling overheen. Die maakt de haarkleur tot een mooi geheel. Verder maak ik met de krultang wat slagen om het haar net wat meer body en volume te geven.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat.

Metamorfose (4)

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Wat vindt Ilse ervan?

“Wat een supergezellige dag. Ik heb veel nieuwe tips gekregen en zag er tof uit. Het lukt me, dankzij de tips van de kappers, aardig om mijn haar zo te krijgen als het op de dag zelf zat. De kleding vond ik leuk, het rode jasje heb ik zelfs gekocht. Het is geweldig en ik kan het overal bij dragen. De jurk was niet zo mijn ding, maar voor op de foto was hij superleuk. Mijn make-up was heel gaaf, lekker opvallend. Helaas krijg ik het thuis niet zo mooi zoals de visagist had gedaan.”

Lees ook: Zien: Annemarie (31) krijgt een geweldige metamorfose

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.