droogshampoo

Haarvitamines: wat zijn dat en waarom zou je ze gebruiken?

Haarvitamines, heb jij daar al eens van gehoord? Wellicht heb je het wel eens voorbij zien komen, maar heb je je er nog nooit echt in verdiept. Omdat het onze interesse heeft gewekt, zijn we er voor je ingedoken en delen we onze bevindingen graag met je in dit artikel.

Wat zijn haarvitamines?

Haarvitamines zijn supplementen die zijn ontwikkeld om de conditie van je haar te verbeteren. Er zijn capsules en gummies, welke een unieke combinatie bevatten van mineralen en vitamines. Dit alles zorgt ervoor dat de celgroei wordt bevordert en de haargroei wordt ondersteunt. Uiteindelijk zal de gezondheid van het haar dus verbeteren. Elk supplement heeft een eigen combinatie en dat geeft je dus voldoende keus als je ermee wilt starten. De beste haarvitamines koop je bij een bedrijf met verstand van zaken en niet op basis van een schreeuwerige advertentie op een niet betrouwbare website.

Vitaminetekort en je haar

Je denkt er misschien niet zo over na, maar vitaminetekort kan zeker invloed hebben op de gezondheid van je haar. Omdat ons lichaam het ‘al druk genoeg heeft’ met de verwerking van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen via voeding en de verdeling hiervan, wordt haargroei niet gezien als het meest belangrijke proces. Wanneer je bepaalde vitamines of mineralen niet voldoende binnenkrijgt, zal het lichaam een tekort krijgen. Dit komt voornamelijk omdat veel mensen relatief ongezond eten. Het haar zal dus vrij snel lijden onder een tekort aan voedingsstoffen. Hierdoor kan de haargroei stagneren of kan het dof en broos worden. Het tekort aan voedingsstoffen zal gaandeweg ook merkbaar worden door het hebben van een slechte weerstand, slechte huid, stress en haaruitval.

Deze vitamines en mineralen zijn belangrijk voor je haar
Om gezond en glanzend haar te krijgen en te houden zijn er specifieke voedingsstoffen nodig, zoals omega-3 en eiwitten. Maar ook deze vitamines en mineralen zijn belangrijk:
• B8 (Biotine)
• B11 (Foliumzuur)
• B2, B3, B5 en B12
• Vitamine C
• Vitamine E
• Ijzer
• Zink
Bij GezondBron kun je terecht voor haarvitamines met de juiste samenstellingen.

Haarvitamines: werken die nou echt?

Natuurlijk is heel erg belangrijk dat je gebalanceerd en voldoende eet, maar helaas blijkt dat voor veel mensen niet haalbaar te zijn. Daarom zijn er voedingssupplementen om een beetje te helpen. De haarvitamines zijn ontwikkeld om de conditie van het haar te verbeteren. Omdat het haar bepaalde voedingsstoffen nodig heeft en haarvitamines deze voedingsstoffen kunnen aanvullen, zou het gebruik hiervan bevorderlijk moeten zijn voor de haargroei en conditie. Of het ook echt werkt is afhankelijk van de samenstelling van de supplementen. Deze zouden voldoende vitamines en mineralen moeten bevatten om te zorgen voor gezond haar.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GezondBron.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.