Wat Gebeurt Er Met Jou Als Je Sjans Hebt Op Een Terras Met Een Voorbijganger Op De Fiets 2021 01 28t090639.434

Gezwollen of ‘huilogen’? Met déze tips ben je er snel vanaf

Uiteraard is tijd het beste middel om van gezwollen of ‘huilogen’ af te komen, maar deze trucjes kunnen ook uitkomst bieden.

Zes handige tips.

1. Komkommer

Snijd twee schijfjes van een komkommer, ga liggen en leg deze op je ogen. Je zult merken dat het een verfrissend effect heeft en de komkommer helpt je huid weer aan te spannen.

2. IJsklontjes

Je kunt er ook voor kiezen om twee eetlepels kort in de vriezer te leggen of ijsblokjes in een washandje of theedoek te doen. Leg deze vervolgens even op je ogen. De kou zal ervoor zorgen dat bloedvaten samentrekken, waardoor de zwelling vermindert.

3. Afgekoeld theezakje

Wist je dat cafeïne het afdrijven van vocht stimuleert? Je kunt hierom ook een afgekoeld theezakje gebruiken. Knijp ‘m uit en leg ‘m op je ogen. Vooral groene en zwarte thee zijn effectief.

4. Masseren

Wil je liever niets op je ogen leggen of heb je hier geen tijd voor, dan kun je ook de huid rondom je ogen masseren. Ga met een kloppende beweging met je middelvingers onder je ogen door en werk van binnen naar buiten. Vervolgens druk je met de toppen van je ringvingers stevig onder je wenkbrauw, van binnen naar buiten. Herhaal dit drie keer.

5. Oogmasker

Je kunt er ook voor kiezen om een oogmasker aan te brengen om de zwelling te verminderen.

6. Make-up

Ten slotte kun je de gezwollen ogen ook minder opvallend maken met make-up. Je kunt dit doen door allereerst mascara aan te brengen, doe dit alleen op je bovenste wimpers voor een open blik. Vervolgens trek je met een beige of lichtroze oogpotlood een dunne lijn op het onderste ooglid.

Let op: heb je gezwollen oogleden vanwege een allergische reactie, dan is het niet slim om iets op je oogleden te smeren.

Bron: Santé
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen