vrouw lacht winter

Een frisse look in de winter met deze tips

De winter staat weer voor de deur. Dat betekent: kortere dagen met minder zonlicht en lage temperaturen. Veel vrouwen hebben in dit seizoen last van een winterdipje met een grauw uiterlijk. Door een gebrek aan zonlicht zien ze er snel pips uit.

Herken jij jezelf daarin en heb je zin om deze winter eens een frisse look te hebben? Lees dan vooral verder, want in dit artikel hebben we een aantal tips voor je verzameld waarmee je stralend de winter door kunt gaan.

Natuurlijke bruine kleur in de winter… uit een flesje

Wanneer je er bleekjes uitziet, voel je je over het algemeen ook automatisch iets minder goed. Gelukkig kun je deze winter daar in ieder geval iets aan doen. Wat dacht je van een natuurlijke bruine kleur uit een flesje of pot? Er zijn tegenwoordig heel wat kwalitatieve merken op de markt die tanning producten aanbieden voor een frisse look en een zonnige glans. Neem bijvoorbeeld de producten van Marc Inbane die bekend staan om het winnen van diverse awards en een fantastisch resultaat. Wedden dat jij je na het opdoen van de tanning spray of mousse een stuk beter voelt en er weer ‘als nieuw’ uitziet? Een beetje kleur op de wangen kan echt al veel doen.

Drink ook in de winter iedere dag genoeg water

Natuurlijk is zo’n tanning product al een goed begin, maar om er verder fris uit te zien moet je je ook van binnen goed voelen. Wanneer de dagen kouder worden, vergeten veel mensen om net zoveel te drinken als in het warme seizoen. Dat is heel logisch, maar voor je lijf én geest iets minder handig. Voldoende drinken is namelijk goed voor je huid, maar ook voor je algehele immuunsysteem. Je huid heeft zelfs in de winter meer vocht nodig, omdat de kou zorgt voor extra droogte. Het kan al helpen om een flesje water op je bureau te hebben staan dat je iedere twee uur moet vullen. Lukt dat niet? Zet een alarm op je smartphone om af en toe een slok te nemen. Alle beetjes helpen!

Ga iedere dag naar buiten voor een energieboost

Wat sowieso goed voor je is, is om iedere dag naar buiten te gaan. De meeste mensen onderschatten het belang van frisse lucht voor ons lichaam en ons hoofd. Daarbij doet de zon, ook wanneer je de zon niet ziet, óók ontzettend veel op het gebied van vitamine C. Daarom is het aan te raden om iedere dag naar buiten te gaan voor een fijne energieboost. Probeer daarbij te bewegen, zoals te wandelen of te fietsen, om je lijf nog een extra traktatie te geven. Door deze twee dingen ga je je gegarandeerd beter voelen, wat uiteindelijk ook zichtbaar is in je look. Je hebt meer energie, je huid ziet er frisser uit en je voelt je beter. Dat is een hele goede win-win situatie als je het ons vraagt.

Houd je huid en je lippen goed gehydrateerd

Het wisselen van seizoenen heeft sowieso een grote invloed op je huid. Zo heeft het najaar een duidelijk effect op de grauwheid van je huid. Dat betekent dat ieder seizoen een goede huidverzorging vergt om frisjes voor de dag te komen. Zoals je hierboven al kon lezen, is het innemen van genoeg vocht positief voor je huid. Maar: daarnaast moet je je huid op een andere manier hydrateren, namelijk met dag- en nachtcrème. Sommige vrouwen zijn gevoeliger dan anderen voor het krijgen van een droge huid. Pas je skincare daar dus op aan. Vergeet ook niet om je lippen mee te nemen in dit proces. Door de dunne huid zijn je lippen extra gevoelig voor droogte in het koude seizoen.

Laat je ogen extra goed stralen in de winter

Veel vrouwen hebben in de winter een andere make-up routine dan in de zomer. Misschien gebruik je net wat meer foundation of vind je het prettiger om extra blush of rouge te gebruiken voor een beetje kleur. Wat voor de winter een echte aanrader is, is om je ogen extra goed te laten stralen. Niemand hoeft te weten dat je misschien een keer wat minder goed geslapen hebt of dat je wel wat UV-straling kunt gebruiken. Door opvallende frisse ogen zie jij er al veel wakkerder uit. Dat doe je onder andere door een heldere concealer of een beetje highlighter in de binnenhoeken van je ogen te blenden. Combineer dat met een natuurlijke tanning spray van Marc Inbane, genoeg water drinken en de andere bovenstaande tips en je kunt fris de winter door.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met careforskin.nl.