4 tips tegen droge handen en de lekkerste handcrèmes

Droge handen? Met deze tips kom je er vanaf

Nu we onze handen vaker én beter moeten wassen, hebben we massaal last van droge handen. Met deze tips ben je er in no time vanaf.

1. Weg met kloven

Een kloof is een opengebarsten stukje huid en ontstaat meestal als je huid erg droog is. Door de droogte is je huid minder elastisch. Een kloof kan erg pijnlijk zijn, doordat de huid soms diep kan scheuren. Probeer je huid daarom goed te verzorgen met een handcrème.

2. Smeren, smeren, smeren

Wist je dat water je handen uitdroogt? Vergeet dus niet na het wassen van je handen, je handen in te smeren met een hydraterende handcrème. Dit voorkomt uitdrogen.

Lees ook: Last van droge lippen? Met deze hacks kom je er vanaf

3. Last van velletjes?

Droge velletjes op je handen? Scrubben is de oplossing! Door te scrubben, verwijder je de dode huidcellen en gaan dus ook de velletjes mee. Let op: gebruik een scrub die speciaal voor je handen is. Hier zitten namelijk minder grove korreltjes in, wat beter is voor de dunne huid op je handen.

4. Vergeet je nagelriemen niet!

Nagelriemen hebben een belangrijke functie: ze beschermen tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Verzorg daarom ook je nagelriemen goed. Hoe je dit doet? Week ze in een nagelbadje, smeer ze in met wat nagelolie en duw ze vervolgens voorzichtig terug met een bokkenpotje. Zijn je nagelriemen al gescheurd? Lees hier hoe je kapotte nagelriemen herstelt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen