Zó kun je die vervelende babyhaartjes het beste verzorgen (en verdoezelen)

Zó kun je die vervelende babyhaartjes het beste verzorgen (en verdoezelen)

Iedereen heeft ze, maar ze zijn niet bepaald geliefd: we hebben het over babyhaartjes. Je weet wel, die korte donzige haartjes in je haarlijn. Vaak zijn ze erg piekerig en krijg je ze maar moeilijk in model met de rest van je kapsel. Hoe kun je deze haartjes het beste verzorgen? En belangrijker nog: is er een manier om ze te verdoezelen?

Babyhaartjes zijn vaak dun en veel slapper dan de rest van je haar. Dit maakt dat ze erg kwetsbaar zijn en sneller afbreken. Hoe vervelend je die babyhaartjes dus ook vindt: ook dit deel van je kapsel vereist goede verzorging. 

Slijtage van babyhaartjes

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen als het gaat om slijtage van de babyhaartjes. Natuurlijk is hitte funest voor deze haartjes. Je kunt daarom beter niet te vaak gebruik maken van een stijltang, krultang en föhn. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een verkeerde haarborstel, zoals een borstel met metalen pinnetjes. 

Ook is het beter om het gebruik van chemicaliën in je haar over te slaan. Bleken of permanent stijlen van je haar bijvoorbeeld, zal niet veel goeds doen. Dit zorgt namelijk voor een constante spanning op je haar en babyhaartjes zullen hierdoor nog sneller afbreken.

Babyhaartjes verzorgen

Dan naar de verzorging van babyhaartjes, want de juiste verzorging zorgt er uiteindelijk voor dat de ze wat sterker worden en misschien wat minder gaan pieken. Allereerst is voeding enorm belangrijk. Investeer in een shampoo die gericht is op het versterken van je haar. Gebruik na het wassen ook een conditioner of masker die je haar sterker maakt. Het zal ervoor zorgen dat je haar elastischer wordt en minder snel afbreekt. 

Lees ook: 5x déze dingen moet je eten voor gezonde haren en nagels

Babyhaartjes verdoezelen

Alles leuk en aardig, maar zijn er ook manieren om die babyhaartjes te verdoezelen? Gelukkig hebben we daar een handige tip voor. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tandenborstel, wat water, een föhn en haarlak. 

Maak de babyhaartjes een beetje nat met je vingers en houd ze vast tegen je hoofd. Vervolgens föhn je de haartjes een paar seconden op de koude stand. Zodra ze droog zijn pak je een tandenborstel waarmee je ze langzaam over de haarlijn op de juiste plek borstelt. Gebruik wat haarlak, Et voilà! De babyhaartjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Tip van de redactie

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Toivo 3 In 1 Föhnborstel
Bekijk bij bol.com

Bron: NSMBL, monstyle.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.