Babette

Zien: Babette (30) ondergaat een geweldige metamorfose

Babette weet dat mooie make-up en een goed kapsel het verschil kunnen maken. “En ik ga binnenkort trouwen dus ik ben nog op zoek naar kapselinspiratie.”

Even voorstellen

Babette (30)
Relatie: inmiddels getrouwd met Sam (29)
Werk: beginnend wandelcoach en parttime actrice
Hobby’s: kunstrolschaatsen, hardlopen, naar het bos gaan, reizen, acteren en naar het theater gaan

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kan halen.

Make-up

Steven: “Ik geef Babette een zachte, glanzende make-uplook die ideaal is als bruidsmake-up. Ik meng een ivoren oogschaduw met een gouden tint. Dit geeft een mooie, rijke glans op haar oogleden. In haar arcadeboog gebruik ik een matte okerkleur voor schaduw. Ze heeft mooie wimpers, dus die krijgen alle aandacht. Ik trek met een zilvergrijs oogpotlood een lijn tussen haar wimpers. Die vervaag ik. Hierdoor krijgt de wimperrand meer glans en body. Langs haar onderste wimperrand trek ik een lijn met een zilveren oogpotlood, ook die lijn zorgt voor meer glans en een mooie, heldere oogopslag. Om de ooglook af te maken, krul ik haar wimpers met een wimperkrultang. De Extended play mascara van M.A.C geeft de wimpers meer definitie en separeert ze goed.”

Voordeel van crèmeproducten

“Ik meng wat strobecream door de foundation en breng dit aan op haar gezicht. Dit geeft een mooie, frisse en gezonde glow. Verder gebruik ik een crème-highlighter en blush, het fijne van crèmeproducten is dat je ze goed kunt blenden, voor een natuurlijke look . Mijn tip is om crèmeproducten met je vingers aan te brengen. Door de warmte van je vingers versmelten ze mooi met je huid.”

Lees ook: Highlighter: dit kun je er allemaal mee doen en zo werkt het

Haar

Wanda: “Ik kleur het haar van Babette in een donkergouden koperblonde kleur. Die past mooi bij haar blauwe ogen. Ze wil haar haar laten groeien zodat ze het voor de bruiloft kan opsteken, dus ik haal niets van de lengte af. Omdat Babette haar haar wast met een simpele shampoo komt het voeding tekort en breekt het snel af. De lijn Résistance extensioniste van Kérastase geeft het haar een boost aan verzorging en voeding. Het serum uit deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de hoofdhuid en voedt de haarwortels, waardoor het haar weer mooi glanst en sterk wordt.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat:

Babette (1)

Wat vindt Babette ervan?

“Ik vond het super. Echt een verwendagje. Mijn kapsel vind ik heel mooi. De kleur ligt dicht bij mijn eigen haarkleur. Ook de krullen vond ik mooi. Het opgestoken kapsel krijg ik echt niet zelf voor elkaar, maar het was dan ook een wat ingewikkelder kapsel, met het idee dat ik dit als bruidskapsel zou kunnen gebruiken. De kleding stond me verbazingwekkend goed, nooit gedacht! Dat felle roze draag ik nooit, maar het stond hartstikke leuk. De tips die ik kreeg van de styliste vond ik handig. Zo kan ik met de ondertoon van mijn huid beter felle kleuren dragen, hierdoor springen mijn blauwe ogen er meer uit. De make-up was mooi en natuurlijk. Mijn ogen kwamen heel goed naar voren. Thuis vonden ze mijn make-over een groot verschil. ‘Wat een diva ben je zo’, kreeg ik te horen. Ik gun iedere vrouw zo’n fijne dag , want het doet niet alleen wat voor je uiterlijk, ook voor je zelfvertrouwen!”

Lees ook: Zien: Patricia (40) krijgt een prachtige metamorfose

Zien hoe Steven de make-uplook bij Babette maakt? Bekijk het filmpje hieronder.

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten.