Nagels (1)

5 tips waarmee je nagellak voortaan wél blijft zitten

Zal je altijd zien: heb je je nagels nét perfect gelakt, blijken er een paar uur later alweer chips in te zitten. Gelukkig kun je dit voortaan voorkomen.

5 handige tips waardoor je nagellak goed blijft zitten:

1. Zorg voor een goede basis

Zorg er altijd voor dat je met schone nagels begint voor je ze lakt. Haal eventuele oude restjes nagellak weg met nagellakremover en lak je nagels met een basecoat.

2. Lak dunne laagjes

Lak je nagels met dunne laagjes. Het allerbeste is het om eerst een basecoat te gebruiken, vervolgens twee laagjes kleur aan te brengen en erna nog een laagje topcoat. Laat je nagels een minuutje drogen tussen de laagjes door.

3. Extra sealen

Om chips te voorkomen, kun je de randjes van je nagel nog extra ‘sealen’. Je kunt dit doen door na de eerste laag kleur nog een dun horizontaal laagje nagellak op de bovenkant van je nagel te brengen.

4. Probeer verschillende merken

Je hoeft echt niet de duurste nagellak te hebben, maar het is wel zo dat het per persoon verschilt welk merk het beste blijft zitten. Probeer hierom af en toe een ander merk en ontdek welke het beste bij je werkt.

5. Gebruik een elektrische polijstvijl

Een elektrische polijstvijl heeft twee rollers: een grijze om je nagels egaal te maken, en een witte om je nagels te polijsten. Gebruik de grijze kant voor je nagellak aanbrengt, om eventuele deukjes glad te maken. Zo kun je je nagellak mooi en egaal aanbrengen. Let wel goed op dat je niet te veel wegvijlt!

Lees ook: Zó verwijder je nagellak zonder remover te gebruiken

Bron: Santé
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *