haartrends herfst

4 tips voor een mooie bos haar

Iedereen wil een gezonde en glanzende haardos, maar helaas is niet iedereen van nature gezegend met zulke mooie lokken.

Als jij een van de vele mensen bent die op zoek is naar manieren om de gezondheid en het uiterlijk van je haar te verbeteren, dan ben je hier aan het juiste adres. Blijf lezen voor vier tips die je zullen helpen een mooie bos haar te bereiken. Lees je mee?

#1 Neem supplementen

Als je wilt dat je haar zo gezond mogelijk is, dan moet je ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Een manier om dit te doen is door supplementen te nemen. Er zijn veel verschillende haar vitamines op de markt die de gezondheid van je haar kunnen helpen verbeteren. Praat met een deskundige om te zien of het nemen van supplementen voor jou geschikt is!

#2 Eet gezond

Je haar is een weerspiegeling van je algehele gezondheid, dus het is belangrijk om gezond te eten als je mooi haar wilt. Zorg voor voldoende fruit, groenten en eiwitten in je dieet. Vermijd bewerkt voedsel en voedsel met veel suiker, want die kunnen leiden tot beschadiging en breuk. En dat willen we natuurlijk graag voorkomen! Wist je trouwens dat ook stress een van de belangrijkste oorzaken is van haaruitval? Als we langere periodes van stress ervaren, gaat ons lichaam in overlevingsstand en gaat al onze energie naar essentiële functies, zoals ademhaling en hartslag. Er blijft dan weinig energie over voor niet-essentiële functies, zoals haargroei. Voor extra ondersteuning, kun je kiezen voor bijvoorbeeld DHEA supplementen die helpen tegen stressgerelateerde klachten.

#3 Gebruik kwaliteitsproducten

De producten die je voor je haar gebruikt kunnen een groot verschil maken in het uiterlijk ervan. Zorg ervoor dat je producten gebruikt die ontworpen zijn voor jouw specifieke haartype en die vrij zijn van agressieve chemicaliën. Zorg er ook voor dat je je haar regelmatig wast en verzorgt om het schoon en gezond te houden. Zo houd je je haar blij en gezond!

#4 Laat je haar regelmatig knippen

Last but not least! Gespleten haarpunten kunnen je haar er ongezond en dof uit laten zien, dus zorg ervoor dat je je haar om de zes tot acht weken laat knippen. Dit helpt ook schade en breuk te voorkomen, dus het is een win-win situatie!

Als je deze vier tips volgt, ben je op weg naar de prachtige haardos die je altijd al wilde! Vergeet niet geduldig te zijn; resultaten zullen niet van de ene op de andere dag bereikt worden, maar met tijd en moeite zul je zeker een verbetering zien in de gezondheid en het uiterlijk van je prachtige lokken!

Deze tekst is geschreven in samenwerking met Bono.nl.
Foto: Getty Images