parfum

Dít type parfum past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Bloemige, houtachtige of citrusachtige geuren: het is soms lastig om te kiezen welk parfum het beste bij je past. Sta jij met keuzestress in de parfumerie? Geen zorgen, je sterrenbeeld vertelt je namelijk welke geur het beste bij je past. 

Ram

Het sterrenbeeld Ram wordt geregeerd door Mars en wordt geassocieerd met de kleur rood. Ram is vurig, heeft veel energie en vertrouwen en ze zijn échte leiders. Ben je op zoek naar iemand die een project kan leiden en uitvoeren? Kies dan zeker voor een Ram. Als sterk en onafhankelijk vuurteken kun je het beste kiezen voor warme houtachtige en ambergeuren met topnoten van citrus in je parfum. 

Stier

Als Stier wordt je geregeerd door Venus. En als het om parfum gaat houd je van lekkere geuren. Maar het oog wil ook wat: het uiterlijk van een flesje parfum is voor jou minstens zo belangrijk als de inhoud. De basisnoten die sowieso in jouw parfum moeten zitten zijn sandelhout, cederhout en amber. 

Tweelingen

Bij jou draait alles om de juiste combinatie, Tweelingen. Jij gaat altijd op zoek naar een combinatie van tonen. Het is algemeen bekend dat Tweelingen twee hele sterke persoonlijkheden hebben en je houdt er daarom van om te experimenteren met verschillende geuren. Kies voor een geur met houtachtige en bloemige hints: deze vullen je dubbele persoonlijkheid helemaal aan. 

Kreeft

Kreeften zijn erg emotioneel en intuïtief. Anderen zien jou vaak als een ‘mild’ persoon, maar je kan juist ook enorm krachtig zijn. Als het neerkomt op een keuze voor een lekkere parfum, zoek jij vooral een geur die vertrouwd ruikt, maar ook krachtig is. Vermijd daarom heftige geuren en kies vooral voor zachte bloemengeuren of frisse citrusgeuren. 

Leeuw

Jij wordt geregeerd door de zon, Leeuw en je staat bekend om je uitstraling. Van nature houd je van glitter and glamour en ga je de schijnwerpers niet uit de weg. Een subtiele geur werkt dan ook niet voor jou. Kies daarom voor oosterse geuren met intense tonen van vanille, kruiden, tonkabonen en tonen van citrus. 

Maagd

Je bent erg perfectionistisch, Maagd en je geeft altijd het goede voorbeeld aan anderen. Daarnaast volg je altijd je intuïtie. Wordt het je allemaal een beetje teveel? Dan zoek je de natuur op om weer tot rust te komen. Een beetje natuur in een flesje zou voor jou daarom wel heel fijn zijn. Kies voor lichte bloemige en bemoste geuren die je doen denken aan een fijne boswandeling. 

Weegschaal

Bij jou draait alles om de juiste balans, Weegschaal. Je wilt de juiste beslissingen nemen en verstandig zijn. Daarom neig je naar tijdloze geuren die je op ieder moment van de dag kunt dragen. Maar door de invloed van Venus mag er ook wel een romantisch tintje aan je parfum zitten. Houtachtige, bloemige en cirusachtige geuren passen daarom het beste bij jou. 

Schorpioen

Schorpioenen zijn emotioneel, maar ook buitengewoon intelligent. Niets maakt jou gelukkiger dan een productieve dag op je werk. En om weer tot rust te komen na een lange dag, voer je graag intieme gesprekken met je dierbaren. Jij hebt een parfum nodig dat past bij je gevoel van passie en kracht. Kies daarom voor donkere, houtachtige oudh-geuren in je parfum.

Boogschutter

Je houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken, Boogschutter. Je geniet van een extravagante levensstijl en hebt een flamboyante persoonlijkheid. Jouw parfum moet daar goed op aansluiten door speels en vrolijk te zijn. Frisse citrusachtige, pittige geuren met een vleugje van witte bloemen en sterke houtsoorten passen perfect bij jouw avontuurlijke karakter.

Steenbok

Steenbokken zijn dromers en doeners. Je bent een echte leider, maar houdt ook van nostalgie. Kies daarom voor een geur met warme en stevige houtsoorten die perfect aansluiten bij het gevoel van nostalgie, status en smaak. 

Waterman

Je bent een onderhandelaar, Waterman. Geen probleem is voor jou te groot en je gaat graag op zoek naar oplossingen. Geen wonder dat anderen jou als leider zien, want ze weten dat ze op je kunnen bouwen. Donkere parfums met intense houtachtige of amberachtige tonen helpen je om geaard te blijven. Maar kies vooral ook voor verfrissende topnoten in je parfum. 

Vissen

Als Vissen ben je emotioneel en empathisch. Je hebt een creatieve en fantasierijke persoonlijkheid die het meest tot uiting komt wanneer je aan zee bent. Helaas is het niet elke dag mogelijk om de zee op te zoeken, dus een parfum passend bij de geur van water is een hele goede optie. Kies daarom voor oceanische geuren met rijke ambernoten.

Bron: Vogue India
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.